Resultats històrics a les eleccions sindicals: entrem a la mesa, seguim als centres i als carrers!

Gràcies a totes les treballadores que han participat en les llistes i a totes les que ens han votat.

Gairebé doblem els resultats de les eleccions del 2019, superem el 10% i serem a la mesa sectorial, i als carrers, i a les assemblees… Entre totes, tot!

La Confederació General del Treball (CGT) gairebé hem doblat els resultats a les eleccions sindicals celebrades aquest dimarts a tots els centres educatius públics de Catalunya. Els resultats històrics s’han obtingut malgrat una baixada en la participació global als comicis de quatre punts, passant del 42%, del 2019, al 38%, del 2023.

En termes absoluts, la CGT hem passat dels 2.358 vots de fa quatre anys als 3.327 d’enguany, el que suposa una pujada del 41%. No obstant això, el creixement ha estat encara més espectacular en nombre de representants, gairebé el doble, passant dels 24 actuals als 43. 

Els grans resultats, a més, ens permeten entrar a la mesa sectorial d’ensenyament per primer cop a la nostra història, en haver assolit més del 10% dels representants que estaven en joc, un total de 420. Entrar a la Mesa és tot un repte que durem a terme de la mà de tota l’estructura assembleària i de base. Hi entrem amb la convicció de ser peça clau per  plantar cara al Departament i ser la veu combativa que reculli la lluita al carrer de les treballadores que tenim clar que han de canviar les tornes.

Desplegament territorial

La CGT hem obtingut representació a pràcticament tot el territori, cosa que referma la vocació d’extensió del sindicat per tota Catalunya, més enllà de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per territoris, la CGT ens consolidem com a tercera força a Tarragona, el Baix Llobregat i Barcelona Comarques, mentre que globalment hem estat el quart sindicat més votat.

Els bons resultats electorals refermen la nostra estratègia d’empoderar les docents i d’impulsar l’organització i la mobilització com a eines bàsiques per defensar els nostres drets. Volem agrair a totes les treballadores la confiança que ens heu fet en aquestes eleccions. Des del sindicat treballarem perquè, amb aquest increment de delegades, arribem encara a més centres educatius i tinguem més força davant dels conflictes provocats pel Departament d’Educació. Perquè és important estar a la mesa, però encara ho és més fer-nos més fortes als carrers!

Resultats 2019

Resultats 2015