Resultats eleccions sindicals Ajuntament de Bcn 2023. Felicitats i gràcies a totes les que ho heu fet possible.

Tot i la baixa participació, hem aconseguit ser la primera força al sector educatiu en les eleccions sindicals de l’Ajuntament de Barcelona.

Les delegades de la CGT hem treballat amb fermesa aquests quatre anys: l’esforç durant el confinament i la pandèmia, el desenvolupament de la categoria B funcionarial, l’àrdua lluita interina i fer possible el concurs de mèrits han sigut les fites que hem assolit gràcies a les persones que s’han mobilitzat als carrers. Creiem que tot i el baix percentatge de participació, l’esforç de les delagades, l’augment d’afiliació i la implicació de part de la plantilla han fet possible ser la primera força al sector educatiu.

Un inconvenient que tenim al CEB ha sigut no poder presentar llista de personal laboral (representants del Comitè d’Empresa del CEB). Això és molt difícil perquè només són 129 persones a qui no hem tingut temps d’arribar. Això però, no afecta la nostra representació a l’Ajuntament perquè sí que hem aconseguit representació de personal laboral al Comitè d’Empresa de l’Ajuntament.

Pel que fa als resultats generals, la CGT mantenim el mateix nombre de delagades a les meses de negociació de l’Ajuntament. Els sindicats que tradicionalment eren majoritaris a l’Ajuntament perden força, però ens preocupa l’increment de vots de la dreta sindical.

Això es tradueix en el següent nombre de delegades:

Des d’una visió més sectorial, valorem positivament els resultats de la CGT en ser el sindicat més votat a l’IMSS (Serveis Socials) i en l’àmbit de l’educació (IMEB i CEB), dos dels sectors més feminitzats i més menystinguts pel govern municipal i on la CGT ha bolcat més esforços.

Amb aquests resultats caldrà definir els 15 representants de la Mesa General de Negociació.

El que més ens preocupa, però, és la baixa participació (53%). Farem el possible per incrementar-la en les pròximes eleccions i sobretot treballarem perquè els quatre anys vinents augmentem la participació i organització de les treballadores, perquè tenim la certesa que només amb la força de la gent podem aconseguir victòries.

D’altra banda volem felicitar les companyes de la resta de sindicats i fem una crida per treballar plegades i millorar els acords. 

Entre totes, tot!

CGT CEB-IMEB

image_pdfimage_print