Reunió amb l’administració respecte oposicions bressol

Mesa tècnica a la Gerència de Recursos humans, Carrer Escar 1, el dia 15/11/19.
TEMA: CONCURS D’OPOSICIONS EDUCADORES D’ESCOLA BRESSOL


Assistents:Administració

Elena Pérez- directora de Recursos Humans
Teresa Salvador- cap de recursos i serveis.
Sindicats:
CCOO, Intersindical, CSIF i CGT que també anava acompanyat d’una advocada.
(UGT va enviar un comunicat el dia abans dient que preferien mantenir-se fora de les meses de moment.)
A l’inici l’Elena Pérez fa el següent plantejament de l’administració, segons ella de manera asèptica: aplantillar a les interines que tenen dret a consolidar la plaça i a causa de les dobles titulacions, l’oferta pública s’ha d’executar de manera operativa per evitar que s’impugni, cal buscar una solució, volen solucionar el problema a favor de les educadores i no en contra.
Reconeixen que hi ha un problema i que s’ha de treballar sense pressa però sense pausa. No volen proposar res que a termes jurídics no es pot portar a terme.
Alternatives possibles? Comenta que potser hi ha més de les que a ells se’ls hi poden acudir, per això s’ha de treballar, a priori la primera alternativa seria; convocar A1 per una part i C1 per un altre, el problema seria que A2 tindrien doble possibilitat per presentar-se a les dues convocatòries, llavors potser convocar totes a C1 amb possibilitat de promoció interna.
A partir d’aquest punt comencem a intervenir els sindicats.
1ª qüestió que es planteja: Perquè l’any 2009 es va poder portar a terme el concurs d’oposició amb categoria A2, Què ha canviat ara? L’Elena contesta que ha canviat el marc legal, que actualment hi ha un acord al plenari on es recullen les categories. Actualment, afirma que no hi ha ningú que signi unes oposicions amb categoria A2 amb un funcionari que no tingui el títol corresponent. Afirma que si algú fa això, es denunciarà per prevaricació.
2a qüestió que es planteja: Desplegar la categoria B, l’Elena Pérez comenta que l’EBEP trasllada aquesta responsabilitat a la comunitat autònoma. La Generalitat no ha fet cap desenvolupament normatiu i no té intenció de fer-ho, segons ella ja ho va plantejar, defensava que s’havia d’habilitar aquesta categoria, ja que actualment ja n’hi han títols de CFGS que habiliten explícitament determinades feines.
Però diu que sent realista no ho veu fàcil, ja que la Generalitat no està disposada, s’ofereix per recavar un dictamen jurídic per resoldre dubtes.
Després d’això, CGT hem presentat l’exemple de la cconvocatòria d’oposicions de Sant Adrià de Besòs i la seva RLT on les educadores d’escola bressol estan amb categoria B funcionarial i l’últim concurs d’oposició va ser a la primavera d’aquest mateix any.
L’Elena dubta de la validesa d’aquesta assignació de categoria a Sant Adrià de Besòs i es compromet a preguntar i informar-se.
Insisteix en el fet que es poden buscar diferents hipòtesis però buscar la manera de què es contempli jurídicament.
3a qüestió – Quant de temps tenim? Comenta que no tenen pressa perquè s’entén que la solució no és fàcil, s’ha de treballar per buscar-la, parla de 2-3 mesos treballant plegats, el temps que faci falta però tampoc es pot allargar molt, ja que els llocs de feina s’han de consolidar. Però insisteix en el fet que ens hem de posar d’acord abans de prendre decisions.
4ª qüestió– També s’ha plantejat com se solucionaria la problemàtica de què treballin dos professionals en categories diferents cobrant el mateix i desenvolupant les mateixes tasques. Encara no tenen una resposta clara per aquest tema.
Exposicions que hem fet CGT
Hem exposat el neguit i preocupació del col·lectiu.
Hem defensat que C1 NO és la categoria que s’ha de contemplar en cap cas, i que és necessari que hi hagi una categoria professional on es contempli la titulació de la professional de CFGS, ja que actualment no existeix (B potser?) i fent referència al cas de Sant Adrià de Besòs.
Acords finals
Pròxima reunió: 17 de desembre del 2019.
l’Elena Pérez demanarà un dictamen jurídic referent al grup B, paral·lelament també s’informarà l’advocada de CGT.
Dades que han donat:
– S’ofertarà 481 places
– De les 543 interines d’estructura actualment hi ha:
206 amb grau de Magisteri.
337 CFGS
Quedaran 71 places per cobrir.
(Les dades són actualitzades del curs passat, és dir, les persones que han aportat el t´tol de grau després d’haber-se apuntat a llistes estan contabilitzades)
Un cop finalitzada la reunió un grup d’educadores es van concentrar a l’edifici manifestant que «el 0-3 hi és!» amb samarretes grogues i pancartes exposant #prouprecaritzacióbressol.
CONTINUEM TREBALLANT PLEGATS PER ARRIBAR A UN BON ACORD QUE NO PERJUDIQUI CAP EDUCADORA!