Reunió del Comitè de Seguretat i Salut CEB Municipal 24/10/23

Avui hem assistit a la Reunió del Comitè de Seguretat i Salut. L’anterior va ser el 4 de juliol i costa avançar cap a millores, de fet sembla que assistim a la pel·lícula del Bill Murray: “El dia de la marmota.”

El CEB segueix sense trobar alguna metgessa o algun metge per assumir les tasques del seguiment de les adaptacions de treball i una elaboració acurada tenint en compte les instruccions d’algú autoritzat.

Hem rebut la informació de l’accidentalitat laboral i seguim observant que als centres d’educació especial aquesta accidentalitat és deguda a contusions físiques produïdes per part de l’alumnat o en contencions físiques. Cal seguir treballant per dignificar la tasca docent i no normalitzar les agressions al nostre lloc de treball amb la despesa en fisioteràpia, assistència psicològica o tècnica, per la qual el FAS no és suficient. Per això i per altres temes, pròximament ens reunirem en un Grup de prevenció de riscos a les escoles d’Educació Especial.

L’Ajuntament, a través del CEB, s’ha compromès a climatitzar els centres educatius de la ciutat de Barcelona amb una inversió de 100 milions d’euros en un termini de 6 anys. S’ha establert una categorització del total dels 170 centres per portar a terme aquesta actuació en dues fases de 3 anys. S’ha prioritzat, a través de les inspeccions als centres, que les escoles amb més necessitats es puguin fer durant els 3 primers anys i en la següent fase les restants. (Aviat, publicarem el llistat de centres elaborat pel CEB)

D’altra banda, hem constituït un nou Comitè de seguretat i Salut, amb la participació de 8 persones de l’administració i 8 representants de la part social (3 CCOO, 3 UGT i 2 CGT).

Des de CGT estem a la vostra disposició per portar als comitès les vostres demandes, per això seguim en contacte amb vosaltres, tant a les visites als centres com a l’atenció via correu electrònic o “WhatsApp” amb les nostres delegades.