Roda de premsa del MUCE: Per un ensenyament públic a favor de l’equitat social i útil per acabar amb la segregació escolar

Avui el Marc Unitari de la Comunitat Educativa ha fet una roda de premsa amb l’assistència de molts mitjans de comunicació.

Les entitats que en formem part hem presentat el document “Per un ensenyament públic a favor de l’equitat social i útil per acabar amb la segregació escolar” que fa èmfasi en tres eixos treballats conjuntament: 1. Per una programació educativa que combati la segregació escolar, on posem sobre la taula el problema de la renovació dels concerts educatius; 2. Educació Infantil, pública, de qualitat i a l’abast de tothom, els fonaments de l’equitat educativa, on hem fet èmfasi en la importància pedagògica de l’etapa del 0-6 i hem reclamat el seu reconeixement; i 3. L’Educació Post-Obligatòria, una altra peça essencial, on s’han reclamat places públiques presencials suficients d’FP, un Batxillerat coherent amb les necessitats actuals, una universitat democràtica i accessible per tothom i una Formació d’Adults reconeguda, amb recursos i que arribi també a tothom.

En el torn de preguntes la CGT hem fet èmfasi en la necessitat d’abaixar les ràtios a les escoles bressol atès que a Catalunya és on hi ha la ràtio més alta de l’Estat Espanyol i molt per sobre de la mitjana europea. Actualment, tenim una ràtio de 8 lactants, 13 caminants i 20 grans, quan el que es recomana des de la Unió Europea és 5, 9 i 15.

També hem expressat la nostra preocupació pel que fa a la notícia sorgida als mitjans (i sense diàleg previ) el curs passat sobre la incorporació dels infants del grup 2-3 anys a les escoles d’infantil i primària. Ens preguntem quin és el pla i si pot suposar un nou transvasament de diners públics a les escoles privades i doncs una ampliació de places concertades en comptes d’apostar per l’escola pública. Us convidem a llegir el comunicat que vam fer al respecte: https://www.cgtensenyament.cat/la-cgt-rebutja-la-incorporacio-del-p2-a-les-escoles-dinfantil-i-primaria/ 

Després de la roda de premsa del MUCE, els mitjans han fet preguntes als sindicats sobre les mobilitzacions i l’evolució de les negociacions. Des de la CGT hem deixat clar que Cambray ha fet servir tècniques de desgast i ha mostrat una experiència nul·la en negociació atès que ahir a la nit, després del dia intens de vaga, arribava una nova proposta per negociar l’endemà dirigida només a la mesa sectorial, quan el que pertoca és convocar els sindicats del comitè de vaga.

Des de CGT també hem explicat que som un col·lectiu en lluita, que el que ha passat aquests dies va més enllà de les organitzacions sindicals; que els centres, els barris i les zones educatives s’han organitzat i continuen organitzant-se i que la lluita continuarà fins a recuperar la dignitat a l’educació pública.