Serveis mínims. Pretenen vulnerar el dret de vaga, però la VAGA de TEEI segueix encara amb més força!

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en lloc de negociar un acord per consolidar a les treballadores públiques i augmentar la plantilla, ha proposat uns serveis mínims abusius (edicte serveis mínims), que el Departament de Treball ha acceptat. 

I per tant, no totes les TEEI podrem exercir lliurement el nostre dret de vaga divendres 26 de febrer,

ELS DEPARTAMENTS D’EDUCACIÓ I DE TREBALL PRETENEN VULNERAR EL DRET DE VAGA, PERÒ LA VAGA DE TEEI SEGUEIX ENCARA AMB MÉS FORÇA!

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en lloc de negociar un acord per consolidar a les treballadores públiques i augmentar la plantilla, ha proposat uns serveis mínims abusius (edicte), que el Departament de Treball ha acceptat. I per tant, no totes les TEEI podrem exercir lliurement el nostre dret de vaga divendres 26 de febrer.

El Departament, amb la gestió d’aquestes treballadores, sempre ha demostrat la poca consideració de les TEEI com personal essencial. No se’ns substitueix en cas de malaltia, ni tampoc per reducció de jornada per cura de fill/a, no podem estar soles amb un grup de P3. I de fet en molts centres públics d’educació infantil i primària ni tan sols hi ha una TEEI. Som personal de suport educatiu i ara, a l’hora d’exercir el dret de vaga, el Departament considera que el centre no pot prescindir de la figura de la TEEI. A qui, per cert, no correspon la guarda i custòdia dels infants, ja que aquesta queda cobert per les mestres tutores. 

A més d’intentar impugnar aquesta vaga, que està convocada legalment, també ha impedit a TV3 accedir a escoles públiques catalanes per informar sobre la vaga de TEEI. I ha demanat l’ajornament del judici del dia 26 de febrer, que finalment no ha aconseguit.


Les TEEI hem dit prou! No estem disposades a tolerar aquesta coacció! El Departament ens vol callades, però ara la nostra indignació encara és més gran! I divendres 26 de febrer ens sentirà!

Anul·lem la concentració de Mataró i convoquem a les 10 h al Departament d’Educació: Via Augusta 202. Després anirem a les 12 h a la plaça Sant Jaume.

Aquest divendres 26F, amb més força encara, la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya i CGT Ensenyament convoquem la primera vaga de TEEI! I en vindran moltes més amb els mateixos objectius:

· Aturar definitivament el procés selectiu eliminatori que deixarà companyes al carrer després de 16 anys treballant pel Departament d’Educació. 

· Reclamar la consolidació de les treballadores públiques en abús de temporalitat. · Augmentar la plantilla fins que hi hagi una TEEI per cada aula de P3.

El Departament d’Educació, en comptes de dialogar amb les treballadores per arribar a un acord, vulnera el nostre dret de vaga!

LES TEEI DIEM PROU! ARA MÉS QUE MAI, ANEM A LA VAGA!

Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya

Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya