Èxit de la 1a vaga de les treballadores TEEI

ÈXIT DURANT LA 1A VAGA DE LES TREBALLADORES TEEI DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ EN UNA JORNADA DE LLUITA CONVOCADA PER CGT I LA PLATAFORMA INTERINES TEEI

Des de la Plataforma d’interines TEEI de Catalunya i la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya, valorem molt positivament la jornada de vaga portada a terme aquest divendres 26 de febrer i a la qual s’hi ha sumat gairebé una quarta part de la plantilla (un 25% en el conjunt del territori català). Recordem que és la primera vaga de TEEI des de la incorporació d’aquesta figura fa 16 anys.

Són xifres que demostren que ha estat una jornada exitosa, i més tenint en compte els obstacles i les coaccions per part del Departament d’Educació i de determinades direccions imposant uns serveis mínims abusius i negant-se a negociar un acord que permetés que moltes més treballadores poguessin exercir el seu dret a la vaga.

Tanmateix, sense èxit, el Departament ha volgut impugnar la vaga i evitar el 1r judici per abús de temporalitat i en frau de llei que, finalment, s’ha celebrat a Mataró. Per si fos poca cosa, i en una actitud de prepotència i d’abús de poder, durant el matí s’ha publicat l’aixecament de la suspensió del procediment de les oposicions i breus moments després ha publicat la llista de persones admeses en el concurs d’oposició. Aquest fet demostra un cop més, el tarannà i el menyspreu del Departament, que enlloc d’apostar per buscar i consensuar una sortida dialogada i justa pel conjunt de les treballadores que porten anys al seu lloc de treball, es dedica a imposar sense escoltar ni a la CGT ni a la Plataforma d’interines TEEI.

Però ja fa temps que hem dit PROU i ho seguirem cridant ben fort. NO TENIM POR! El que ha demostrat aquest col·lectiu és que la lluita i l’organització és el camí a seguir. Per això, ja sigui des dels tribunals però sobretot des del carrer, seguirem reivindicant i lluitant pels nostres drets laborals i no defallirem en aquesta batalla fins a aconseguir el que és just i nostre.

Per la dignificació de la nostra tasca: LES TEEI DIEM PROU!
CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!
UNA TEEI PER CADA AULA DE P3!

26 FEBRER 2021

PLATAFORMA D’INTERINES TEEI DE CATALUNYA
FEDERACIÓ D’ENSENYAMENT DE CGT CATALUNYA