Setmana de lluita del 4 al 10 de febrer

Comunicat de l’ASSEMBLEA DE TREBALLADORES DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE LES COMARQUES DE BARCELONA i els diferents materials que han elaborat per la Setmana de lluita a l’educació pública del 4 al 10 de febrer, amb tancades a centres educatius, assemblees i xerrades. Feu el màxim de difusió: comunicat, cartell de la setmana de lluita, cartell de les tancades i cartell de la pròxima Assemblea de treballadores.

Assemblea: divendres 1 de febrer a les 18’30h. Al Centre Social de Sants, C/ Olzinelles 30, Barcelona. Metro: Plaça de Sants (L1 i L5).

COMUNICAT Assemblea de treballadores de l’Ensenyament Públic.

Som treballadores i treballadors de l’educació pública de les comarques de Barcelona, i ens estem organitzant per acabar amb les retallades que ofeguen els centres des de 2011. És urgent augmentar la inversió a l’educació pública, per atendre a l’alumnat i a les famílies com mereixen, millorar les condicions d’aprenentatge i garantir els drets dels infants i joves. Cal redreçar la situació, el sistema educatiu no pot sostenir-se més amb el nostre sobreesforç i explotació.

L’inici del curs 2018-19 hem sortit al carrer i volem donar continuïtat a aquestes mobilitzacions. El debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això estem construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer, coordinada amb les famílies i estudiants, convocant tancades als centres amb xerrades i assemblees. I continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades: 23h a Primària/18h a Secundària.
2. Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària: 24h.
3. Reducció de les ràtios: màxim 20 alumnes a Primària i 25 a Secundària.
4. Conversió del 1/3 de jornada a 1/2.
5. Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
6. Retorn al caràcter lectiu de les 2 h de reducció a majors de 55 anys.
7. Recuperació de poder adquisitiu.
8. Consolidació del lloc de treball del personal interí.
9. Manteniment de l’FP pública i al Departament d’Educació.
10. Retirada del Decret de Plantilles.
11. Retorn de la inversió pública a les Escoles Bressol i Llars d’Infants.
12. Internalització de tot el personal dels centres educatius públics: monitores, vetlladores, educadores i personal de serveis.

Volem fer créixer aquest moviment, així que fem una crida als treballadors i treballadores de l’educació pública a organitzar-se en assemblees als centres, i a posar-se en contacte amb nosaltres:

Correu electrònic: revertimretallades@gmail.com

Twitter: @treballadoresed

Convoquem els companys i companyes de les comarques de Barcelona a la propera assemblea: divendres 1 de febrer a les 18’30h. Al Centre Social de Sants, C/ Olzinelles 30, Barcelona. Metro: Plaça de Sants (L1 i L5).

ASSEMBLEA DE TREBALLADORES DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE LES COMARQUES DE BARCELONA

Cartell setmana de lluita
dyg6qzexqai04vy.jpg

Cartell tancades (pdf)
cartell_tancades.png

Comunicat (pdf)
comunicat_setmana_lluita.png