Sobre les notícies d’avançament de les opos 2010

A la Mesa Sectorial del 18 de novembre, el Departament ha confirmat que:

Només hi haurà oposicions d’especialitats del Cos de Mestres. Durant el mes de desembre el Govern aprovarà l’oferta d’ocupació.

Està previst que la convocatòria d’oposicions surti publicada al DOGC el 8 de gener de 2010.

La prova de llengües (castellà i català) tindrà lloc el 16 d’abril de 2010.

L’acte de presentació davant del tribunal serà el 17 d’abril de 2010.

Tot el procés selectiu estarà tancat a principis del mes de juny de 2010.

El procés es durà a terme durant els matins i tardes de tots els dissabte i durant les tardes de dilluns a divendres.

Està prevista la substitució dels titulars dels diferents tribunals d’oposicions durant el temps que duri el procés selectiu.

Tot sembla indicar que el Departament té pressa per demostrar que està capacitat per acomplir la seva part de compromisos en un suposat avançament de l’inici de curs per als i a les alumnes en setembre de 2010.

S’anuncia que s’avançaran les prescripcions al febrer de 2010 i les oposicions al 17 d’abril, per tal de tenir l’alumnat i el nou professorat funcionari enllestits a finals de juny.

En el cas de les oposicions, la intenció del Departament és que, a més dels dissabtes, les proves es puguin fer també les tardes de dilluns a divendres i no sembla que tinguin intenció de cobrir les baixes dels i de les mestres opositores. En un curs com aquest, després de les retallades de plantilles i de la negativa experiència dels nomenaments telemàtics, és una càrrega més sobre els centres i els seus companys i companyes.

No obstant, aquestes presses no garanteixen que el Departament tingui a punt les plantilles suficients (matrícula viva, atenció a la diversitat, desdoblaments, ratios adequades…) i els recursos necessaris (construccions, dotacions econòmiques…) per satisfer una educació de qualitat a l’ensenyament públic. Aquest curs i els projectes de desenvolupament de la LEC en són un bon exemple.