TROBADA XARXA 0-3 CATALUNYA, PRIMERA ETAPA D’INFANTIL.

Companyes i companys professionals de la petita infància,

Som educadores i mestres d’escola bressol i arran de la preocupació per les condicions laborals en les escoles bressol formem un equip de delegades sindicals a la CGT, però no podem separar la lluita laboral de les reivindicacions generals de l’etapa 0-3, és per això que des del sindicat posem al centre el benestar de les treballadores i d’igual manera el de la petita infància.

Volem compartir amb moltes ganes, la primera trobada de CGT 0-3 Catalunya!

Fa temps que treballem plegades per poder construir un espai que aculli les professionals del 0-3 per tot el territori català, amb l’esma de què totes puguem conèixer què passa a l’escola, al barri, al poble, i a la ciutat del costat. I també per poder compartir amb les companyes… Quines són les seves necessitats, mancances o recursos.? Posar-nos cara, nom i veu per tal d’anar construint plegades una xarxa de suport, des del qual construïm la lluita comuna.

Et passa que…

  • Et preocupen les ràtios?
  • Et preocupen els recursos? Com els que necessitem per atendre criatures amb necessitats educatives de suport específic?
  • Et preocupen les teves condicions laborals?

Si la resposta a la majoria de les preguntes és SÍ, VINE A LA TROBADA!

QUÈ ENS PROPOSEM ACONSEGUIR AMB UNA TROBADA QUE ABARCA TOTA CATALUNYA?

La gran majoria de les escoles bressol públiques de Catalunya són municipals, una gran part també són privades, hi ha molt poques gestionades directament per la Generalitat, tenim a Barcelona 5 a Lleida n’hi ha 2, a Tarragona 1 i a Girona 2, tan sols un total de 10 depenen totalment de la Generalitat. És per això que cada municipi acaba reivindicant la seva lluita i en molts casos al ser poques escoles acaba perdent força i visibilitat, i no s’eleva el 0-3 a un plànol prou important perquè es pugui reconèixer i valorar. Les condicions de les escoles en l’àmbit municipal disten molt entre elles i si les comparem amb les privades encara més. Aquest fet perjudica el 0-3, deixant en moltes mans decisions que afecten a l’etapa educativa més delicada.
No oblidem que tot i ser municipals depenem de lleis de la Generalitat (ràtios, recursos, condicions laborals…)

Pel que fa als municipis, com podem unir-nos si les nostres situacions són tan diferents?, doncs aquí està la clau, el fet que en algunes escoles tinguin algunes condicions millor serveix com a referència per lluitar i reclamar el que ja existeix en altres escoles, i amb el suport entre nosaltres per batallar-ho en els ajuntaments concrets.

Us animem a fer una recerca de totes les persones que treballen en el 0-3 en el vostre territori, els hi feu arribar la informació de la trobada i al mateix temps en feu difusió per diferents canals. L’objectiu a més del fet que estiguin informades de la lluita seria l’assistència a la trobada del 0-3 el dia 27 de febrer.

Enllaç: https://meet.jit.si/cgt03catalunya
Sovint el cansament, les dificultats, el tràfec de la vida i fins i tot el desànim ja ocupen un espai, capgirem-ho juntes i agafem embranzida fent llavor amb un espai comú!

T’ESPEREM A LA TROBADA 0-3! 27F 18 h!