Vaga del sector de l’ensenyament en defensa dels serveis públics

L’afiliació de CGT Ensenyament decidirà si va a la vaga en defensa dels serveis públics, coincidint amb la de la Taula Sindical de Sanitat de Catalunya, a finals del mes de gener de 2023

El sindicat CGT Ensenyament ha obert una consulta a la seva afiliació sobre la proposta d’una convocatòria de vaga al sector d’ensenyament motivada per la defensa dels serveis públics. La vaga coincidiria amb la que convoca la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, prevista per a l’última setmana de gener.

El sindicat ha fet arribar a les seves afiliades una valoració de les meses sectorials que s’han dut a terme amb el Departament d’ Educació durant el primer trimestre. Aquestes trobades amb l’administració es situen en la negociació del tercer punt de l’acord que es va signar l’1 de setembre, i que incloïa la calendarització de la resta de reivindicacions que parteixen de la demanda de la reversió de les retallades.

CGT Ensenyament creiem que la manera de procedir del Departament no és gratuïta, sinó que persegueix dilatar els tempos oferint engrunes que no representen un avanç significatiu en la reversió de les retallades que les treballadores dels centres educatius porten més de deu anys carregant a les seves esquenes.

No podem permetre la precarització de les condicions laborals de les treballadores, que té un clar efecte en la qualitat educativa, es consolidi de forma estructural, un fet que representaria un clar detriment dels serveis públics d’educació a Catalunya. En aquest sentit, CGT Ensenyament recollirà el posicionament de l’afiliació durant la setmana del 9 al 13 de gener.

Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya

21 de desembre 2022