Vallès Oriental – Feina feta

INFORMACIÓ DE LA FEINA FETA DURANT EL 1r TRIMESTRE  PER LA DELEGADA DE CGT ENSENYAMENT AL VALLÈS  ORIENTAL Curs 2022-23 

Delegada a Vallès Oriental: Maria Ibáñez Mateos 

Aquest escrit pretén informar a l’afiliació de les tasques que he fet durant el  primer trimestre. La meva feina té dues vessants, com a delegada de CGT  Ensenyament al Vallès Oriental; i com a Secretaria d’Organització a la  Federación de Enseñanza de CGT. 

Aquest primer trimestre com a delegada el meu treball s’ha centrat en

– Com sabeu aquest proper mes de març tindrem eleccions sindicals i a finals  de gener hem tenir la llista de persones que aniran en la candidatura. Aquest  primer trimestre m’he centrat en contactar amb l’afiliació i simpatitzants i recollir  les seves signatures. De moment, he pogut recollir 38 de companyes de 

centres de: Sant Celoni, Cardedeu, La Roca, Granollers, Canovelles,  Montmeló, Montornès, Les Franqueses, Lliçà de Munt i Mollet.  

Després de vacances he de passar a veure les companyes i companys que  tenim a Santa Maria de Palautordera, Caldes de Montbui, Bigues i Riells, St.  Pere de Vilamajor, tornar a La Roca, a Les Franqueses, a Lliçà de Munt i a  Montornès. Són 14 signatures més.  

– L’1 de desembre vaig visitar tots els centres que em va ser possible de Girona per donar suport a les companyes i companys d’allà perquè no tenen  delegades sindicals de CGT. Per primera vegada es presentarà candidatura a  les eleccions del març. Vaig anar a Girona a portar material als centres de  primària i de secundària. 

– Permanències els dijous a les tardes al local de CGT Ensenyament  Barcelona, c/ Pare Laínez. En aquestes permanències es fa assessorament  telefònic, personal i per correu. Els dies que no he pogut presencial ho he fet  des de casa meva. 

– He anat a la primera reunió del curs entre els sindicats que formem la  Permanent de la Junta de Personal i la direcció de Serveis Territorials. Jo al  ser delegada electa represento al professorat com a delegada de CGT al ST  Maresme – Vallès Oriental. Aquestes reunions es fan amb el director dels  Serveis Territorials, la Secretària dels Serveis Territorials, la Cap de Personal  docent i la Inspectora en Cap. 

– He anat a una reunió que es va fer a inici del curs en representació de CGT al  Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

– He atès totes les consultes i fetes totes les gestions que calia fer per resoldre  temes que m’han arribat per correu o telèfon, de docents i no docent dels  centres de Vallès Oriental. 

– He col·laborat en l’elaboració del material que des de l’inici de curs CGT  Ensenyament estem fent, així com el de campanya pre i electoral. 

Aquest primer trimestre com a secretària de organització de la Federación  de Enseñanza de CGT 

– Com us explicava en d’altres informes anteriors, porto mesos treballant amb el  secretari de formació de la Federación de Enseñanza de CGT i l’equip d’Aula  Libre per preparar unes jornades de pedagogia llibertària. Ja per fi us he pogut  compartir el cartell i programa. Cliqueu aquí. Les farem a Madrid el cap de  setmana del 28-29 de gener. Hem treballat molt perquè sigui una jornada de  convivència i aprenentatge inoblidables. Des de la Federación de Enseñanza  repartirem ajuts econòmic a l’afiliació perquè pugui resultar més econòmic el  trasllat, hotel i menjars . Les jornades són obertes a tothom que li pugui  interessar, només cal inscribir-se a: jornadapl22@gmail.com 

– Estar atenta als terminis que marquen els Estatuts de la CGT i els propis de la  Federació per convocar les Plenàries (reunions de treball de les secretaries  generals o d’organització de les federacions d’ensenyament, que tenim tres:  Aragó, Andalusia i Catalunya, dels sindicats (a on hi ha més de 75 afiliades/ts),  i nuclis (menys de 75 afiliades). Aquest primer trimestre el meu treball ha  prioritzat coordinar els recusos (materials escrits, audiovisuals, etc.), dels diferents territoris perquè havien de fer eleccions sindicals l’1 de desembre. 

– He convocat dues Plenàries del Comitè Federal de la Federación de  Enseñanza de CGT. En aquestes reunions treballem sobre els acords que  tenim i que hem de desenvolupar. Dimarts treballarem sobre la valoració de les  eleccions de l’1 de desembre, informació de les jornades de Pedagogia  Llibertària, la possibilitat de crear la Federación de Enseñanza de CGT Castilla  y León, i informaré que durant la primavera/estiu de 2023 hem de fer el  Congrés de la Federación de Enseñanza de CGT. He de presentar una  proposta d’actualització dels Estatuts i s’han de renovar algunes secretaries  com la meva d’organització, ja que al tornar a l’escola al setembre del 2023, i  després de 4 anys continuats, toca que una altra companya o company  assumeixi aquesta responsabilitat. 

– Atendre totes les necessitats de les diferents Federacions i Sindicats d’arreu  de l’Estat a on tenim CGT Ensenyament, tant en temes organitzatius com  sindicals.