LES QUE HI SOM, ENS QUEDEM!

13 de juny de 2024

El TJUE ha dictaminat que l’abús de temporalitat ha de corregir-se amb la fixesa. Des de CGT Ensenyament volem deixar clar que la fixesa ha de ser com a funcionariat de carrera mitjançant un concurs de mèrits tancat 

Avui el TJUE ha volatilitzat l’Icetasso. Després d’anys de mobilitzacions històriques per demanar que es compleixi el dret europeu, ha hagut de ser des de les més altes esferes que s’aturés el despropòsit. Ni indemnitzacions ni processos excepcionals d’estabilització: fixesa directa i punt.

CGT Ensenyament hem defensat des del primer moment un concurs de mèrits tancat per estabilitzar tot el personal docent en abús de temporalitat (a partir dels 3 anys seguits encadenant contractes temporals) per tal de convertir les interines en funcionàries de carrera. Si des d’un primer moment ens haguessin escoltat i tingut en compte, aquest problema estaria resolt des de fa temps. Tanmateix, avui (encara), queden milers de docents per estabilitzar.

En tres anys s’han convocat prop de 35.000 places i, tot i això, milers han quedat per estabilitzar. Encara han tingut la barra de convocar 5000 places més per oposicions ordinàries l’any vinent. Que vagin convocant… han quedat centenars de places desertes en els darrers dos processos d’estabilització. Potser l’objectiu no era estabilitzar? Potser l’objectiu era afiliar i fer pagar cursos d’oposició als sindicats grocs? Potser l’objectiu era poder acomiadar gent amb uns salaris fins al 30% més elevats que els de les noves fornades que han pogut entrar sense experiència al cos? Què ha motivat tal despropòsit?

El primer procés, el concurs de mèrits, va ser l’intent més semblant al que volem i al que Europa ha sentenciat. Hi haurem de tornar, però aquesta vegada ha de ser la definitiva. Per tot això, des de CGT Ensenyament, exigim al Departament d’Educació que convoqui de manera immediata un nou Concurs de Mèrits tancat, en què l’experiència al cos docent públic sigui determinant i amb un nombre de places suficients per estabilitzar tota docent que porti més de 3 anys treballats.

Demanem el que és just, res més! Exigim també que el Departament d’Educació trenqui el silenci (massa llarg) davant la pregunta que enèsimes vegades li hem fet: què té previst fer, a partir del curs 2024-25, amb totes les interines que vagin complint els 3 anys de servei encadenant contractes? Des d’avui, ha tornat a quedar clar, que els contractes temporals són il·legals a partir del 3r any. Demanem concrecions, ja!

Prou silencis. Prou tripijocs. Prou mentides. Prou negoci. Prou il·legalitats. Prou patiment. Demanem el que és obvi: cap interina, al carrer!

#LesQueHiSomEnsQuedem

CGT ENSENYAMENT