Vingui a les aules Conseller Bargalló!

carta_del_professorat_de_la_publica_de_catalunya_1_.docx.pdfCARTA DEL PROFESSORAT DE LA PÚBLICA DE CATALUNYA AL CONSELLER D’EDUCACIÓ

Carta i full de signatures

Els claustres dels instituts reunits en assemblea demanen que el Conseller Sr. Bargalló prengui les mesures reals i imprescindibles per retornar a les aules el curs vinent amb unes condicions dignes i saludables per a tota la comunitat educativa (famílies, alumnat i treballadors/es) de l’ensenyament públic de Catalunya.

La normativa d’inici de curs que ens ha presentat és un atac directe a l’ensenyament públic que va més enllà d’aspectes purament educatius i que afecta molt greument la salut de la població escolar, la de gent que hi treballem i la de totes les famílies d’uns i altres.

Per què manifestem la nostra preocupació?

 1. Perquè vostè, Sr. Conseller i el Departament que dirigeix, no ha augmentat la plantilla del personal de neteja que des d’ara ha de sumar a la seva tasca habitual totes les tasques de desinfecció imprescindibles a causa de la pandèmia.
 2. Perquè vostè, Sr. Conseller i el Departament que dirigeix, ha traspassat tota la responsabilitat de la gestió als centres i ha deixat que les decisions recaiguin en mans de les direccions que en cap cas no tenen competència en matèria sanitària, a la qual cosa hi hem de sumar la manca de recursos econòmics per les retallades que des de fa temps patim a l’ensenyament.
 3. Perquè vostè, Sr. Conseller Bargalló i el seu Departament, fa impossible complir les normes sanitàries de l’OMS i dels diferents organismes que recomanen espais sense aglomeracions i ens obliga a assumir fins a 30 alumnes o més en aules petites sense mesures de protecció en condicions de pandèmia.
 4. Perquè vostè i el seu Departament ha improvisat i ha inventat uns grups tancats que no ho són realment, perquè l’alumnat i tota la comunitat escolar que treballem als centres tenim contacte diari i permanent amb l’entorn, al metro, al bus, als carrers, a les botigues, amb el consegüent risc de transmissió.
 5. Perquè un Conseller d’Educació com vostè no pot ignorar que el nostre alumnat necessitarà més que mai una atenció individualitzada per superar l’impacte educatiu, acadèmic, emocional i psicològic de primera magnitud com diu l’OMS per superar la crisi de la pandèmia. Creiem que amb 30 alumnes o més per classe vostè els roba el dret fonamental a rebre l’educació que els cal.
 6. Perquè vostè fa anys que no està com a professor al costat del nostre alumnat i de les nostres famílies, i decideix, des d’un despatx degudament desinfectat i amb tots els protocols sanitaris al seu abast, que l’educació pública de Catalunya es pot abandonar a la seva sort davant d’una situació tan extrema com la que vivim.

Per tot això, exigim tornar a les aules amb el nostre alumnat amb les condicions que requereix el moment present:

 1. Criteris unificats per tot Catalunya per fer front a la crisi sanitària per part del Departament d’Educació.
 2. Dotació econòmica detallada, pressupostada i consensuada per fer front a les necessitats d’higiene, desinfecció i dotació d’un sanitari a cada centre educatiu.
 3. Augment dels pressupostos del centre per poder augmentar la plantilla del personal de neteja.
 4. Atenció i seguiment de l’alumnat de risc, tant de risc econòmic, com social i/o psicològic amb dotació en els pressupostos pel curs vinent.
 5. Disminució de les ràtios i augment de les plantilles del professorat.
 6. Transparència en l’assignació de les partides pressupostàries destinades a l’educació, i no externalització dels serveis de suport i acompanyament a la comunitat educativa.
 7. Respecte a les especialitats docents per garantir la qualitat en la impartició de totes les matèries.
 8. Dotació d’infraestructura digital i connectivitat efectiva per fer front a futures situacions de risc.

Per acabar les nostres demandes, l’invitem a que visiti les nostres aules, Conseller, i compleixi amb allò que és del tot imprescindible per l’educació i salut públiques de Catalunya.

Si no és així, no vingui, Conseller, i millor presenti, honestament, la seva dimissió pel bé de l’Educació Pública i pel bé de les nenes, els nens, els joves, de totes les famílies i la comunitat educativa del nostre país.