Apunts reunió CSSL CEB 21/07/20

Informem de la reunió de Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CEB amb sindicats que ha tingut lloc avui.
  • Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius.
El responsable de RRHH fa resum de com serà el pla d’actuació de cara al nou curs:

– Finalment la ràtio queda com l’habitual
– Els centres han d’elaborar un pla individual del mateix centre pel curs vinent fins al dia 23/07, se’ls ha facilitat un document de FAQs per elaborar-lo. Se’ls hi ha dotat de reforços per aquest pla, s’ha donat reforç on es superen les ràtios de 25 a primària i de 30 a secundària.
– Hi ha dotacions de 31 docents als centres municipals, els grups que passen de 25 alumnes tenen reforç docent per si cal, poden fer desdoblaments, la idea és tenir grups estables de professorat i alumnat perquè no es barregin.
– El consorci dotarà d’EPIS segurament l’última setmana d’agost als centres perquè tothom tingui el necessari al setembre.
– Cada centre ha de tenir una TEEI, en el cas de les municipals ja la tenien. La dotació segura serà de docents i TEEI’s. Encara no saben com arribaran els reforços de monitores, integradors socials…
Si torna a haver rebrot, de moment no tenen previst un pla B, el pla A és el que tenen independentment dels rebrots.
Conserges: es regula per les instruccions de l’Ajuntament? El personal vulnerable dels centres  (no el personal docent) es poden reincorporar el dia 1 o el 14 de setembre,  queda a decisió pròpia del treballador, segons el que ha signat l’Ajuntament.

CGT manifesta:
Insistim en el fet que s’ha d’elaborar un nou pla, ja que a l’actual que s’està treballant no contempla les noves mesures i els nous rebrots (ningú haurà de portar mascareta, no hi haurà distància de seguretat, no hi ha reducció de ràtios…). Contesten que encara no es contempla res però que segurament hi haurà algú treballant en aquest tema.
També demanem un protocol per saber com actuar davant d’un possible cas de contagi, ens responen que s’està treballant en això.
Preguntem per què l’IMEB fa proves a les seves treballadores al setembre i com és que al Consorci no. Contesten que estan treballant en això.
Preguntem per la reincorporació del personal docent vulnerable, responen que haurà d’anar presencialment a no ser que la mútua determini que no pot, i en aquest cas haurà de demanar la baixa al metge de capcelera com a accident de treball. Es dir, que no hi haurà personal docent vulnerable treballant telemàticament mentre la resta de docents estiguem fent classes presencials.
Insistim en el fet que s’ha de treballar en opcions que contemplin els rebrots i tenir present el personal vulnerable.

Respecte als EPI’s seguiran les indicacions del departament d’educació.
  • Informació avaluacions mèdiques personal vulnerable.
Personal vulnerable en números:
Hi ha 527 persones vulnerables, 138 persones que no han contestat al qüestionari. S’hi han intentat posar en contacte però no contesten. Ara han escrit a les direccions perquè es posin en contacte amb aquestes persones, si no al setembre hauran de reincorporar-se amb normalitat.
S’han fet 290 valoracions, tenim 225 persones que es poden reincorporar sense adaptació, 61 persones amb mesures específiques i 4 casos que no es podran reincorporar, i 237 resten pendents per valorar, cada dia es fan.
Les embarassades no s’estan valorant actualment, ja que no és una malaltia, una setmana abans de començar al setembre es posaran contacte amb elles per valorar en quin punt estan, el més probable és que no es reincorporin.
AQUESTS NÚMEROS CANVIARAN CADA DIA A MESURA QUE ES VAGIN FENT LES VALORACIONS.
Esperem que l’administració torni a ajustar el pla i contempli noves mesures tenint en compte la situació de rebrots actual.