Reunió del Conseller J Bargalló amb TEEI i CGT Ensenyament

Avui dilluns 20, CGT Ensenyament ens hem reunit amb el col·lectiu TEEI amb el Conseller Josep Bargalló per fer-li arribar el nostre suport al personal de tècniques especialistes d’Educació infantil en la lluita per l’estabilització directa de les seves places i per demanar la paralització del procés selectiu de concurs-oposició del qual recentment han publicat les bases.

El conseller Bargalló s’ha compromès a parlar amb el conseller Puigneró pel tema paralització de les oposicions per veure quin posicionament tenen amb relació a la resta de col·lectius que com les TEEI estan des de fa anys en situació d’interinitat i com diu el TJUE en frau de llei per l’abús de contractació temporal.

En relació amb curs el decret llei 10/ 2019, del curs passat, en el qual s’estableix el procediment per la incorporació d’alguns centres concertats per necessitats del sistema i en el qual el seu personal quedava integrat en la xarxa pública. Un possible model d’actuació, salvant les diferències, del qual no ha volgut parlar-ne

Ha dit que valora positivament el col·lectiu i ha avançat l’interès en un futur que hi hagi una TEEI per cada classe de P3 amb la intenció d’arribar a la contractació de 1300 TEEI, que serien les que manquen en el sistema perquè n’hi hagi una en cada aula de P3. El curs vinent tenen previst la contractació de 419 TEEI per reforçar pel tema covid. Inicialment serà per a reforçar l’educació per al curs vinent, però de cara a un altre curs, esperen que amb un futur pressupost puguin ser estructurals i en la línia d’augmentar la presència de places del col·lectiu en els centres.

Ha dit que l’única sentència que li agradaria és la que un jutge digués “salta’t la llei i fes-les fixes”, però mentrestant, no veu altre via que passar per un concurs-oposició.

S’ha compromès després de parlar amb el conseller Puigneró, a tornar-se a trobar amb nosaltres.

CGT Ensenyament reclamem fets, no paraules.

Voluntat política per canviar la llei.

I un govern amb valentia que entomi una solució més justa per al grup d’interines TEEI i per a la resta de col·lectius que han vist any rere any com continuaven sent interines sense la possibilitat d’accedir a un lloc de treball fixe!

Solucions ja!