Comunicat presentació plataforma PIAA – Interines Auxiliars Administratives de la Generalitat de Catalunya

Plataforma Interines Auxiliars Administratives  de la Generalitat de Catalunya

LES INTERINES AUXILIARS ADMINISTRATIVES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA,  ENS HEM ORGANITZAT PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS DAVANT EL FRAU DE  LLEI COMÈS PER AQUESTA ADMINISTRACIÓ  

Ens reforça, “la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), 19 de març  de 2020”, que determina que hi ha frau de llei per l’existència d’abús de temporalitat de personal  interí de llarga durada per part de les administracions públiques de tot l’estat Espanyol.  

A Catalunya actualment, hi ha més d’un 53% d’interines Auxiliars Administratives amb més de  3 anys de serveis prestats en el mateix lloc de treball i en perill de perdre la seva feina atès que,  en mig d’una Pandèmia, el 13 d’abril es va publicar la convocatòria de concurs de mèrits i  capacitats per proveir aquests llocs de treball, aproximadament 3900 places.  

El Govern de la Generalitat juntament amb els sindicats majoritaris, han realitzat aquesta  

convocatòria sense garanties de consolidació del lloc de treball (Acord de Govern 48/2017, de  18 d’abril i Acord de Govern 156/2018, de 20 de desembre). Aquests sindicats no ens  representen, ja que promouen i permeten la pèrdua de llocs de treball ocupats per auxiliars administratives interines.  

Per tot això, demanem, exigim, a les autoritats pertinents i als grups polítics, que amb  URGÈNCIA portin a terme les mesures necessàries per:  

● Aturar i excloure del concurs de trasllats, en curs, les places ocupades pel personal interí en situació d’abús de temporalitat.  

● Aturar l’anunciada i propera convocatòria d’oposicions, ja que no es garanteix un lloc de treball per les interines afectades.  

● Estabilitzar la plantilla interina de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya  amb més de 3 anys treballats, i per tant, en situació d’abús de temporalitat. Valorant la seva experiència (moltes amb 20 anys d’antiguitat), com un afegit imprescindible de  qualitat pel bon funcionament d’aquesta Administració pública, on la seva estructura està  creada gràcies a aquestes persones.  

Us encoratgem a iniciar les reclamacions i demandes judicials pertinents per defensar els nostres  drets, i fer les mobilitzacions i accions que considerem oportunes.  

XARXES SOCIALS PIAA

Facebook: https://www.facebook.com/groups/piauxiliarsadministrativesgc

Telegram: https://t.me/joinchat/VXk7clD09GFjMTE8 

Twitter: https://twitter.com/PIAA_GC