Denunciem el desgavell dels mèrits i exigim el traspàs de 8350 places al concurs de mèrits

CGT ENSENYAMENT DENUNCIA EL DESGAVELL DE TOT EL PROCEDIMENT DEL  CONCURS DE MÈRITS DE DOCENTS I EXIGEIX EL TRASPÀS DE 8350 PLACES AL CONCURS DE MÈRITS PER TAL DE GARANTIR L’ESTABILITZACIÓ DE LES DOCENTS QUE PATEIXEN ABÚS DE LA TEMPORALITAT

CGT Ensenyament denuncia que la situació de malestar i angoixa viscuda pel col·lectiu interí, amb el procediment del Concurs de Mèrits (CM) plantejat pel Departament d’Educació és, si encara pot ser-ho més, del tot insostenible. S’està fent patir a milers de persones davant un aplicatiu ple d’errades i de dificultats, sense pràcticament donar informació i no poder dirigir-se absolutament a ningú ni resoldre els dubtes de cap manera. El que està succeint amb les reclamacions amb nombroses errades en la baremació, el dimarts dia 7 de març és el darrer dia per interposar-les, el dia anterior l’aplicatiu no va funcionar durant tot el dia i donava error constant. Tot plegat suposa un greu maltracte que se suma al cúmul d’injustícies patides pel col·lectiu interí.

     S’està donant mala praxi, així com una gran manca d’atenció i suport a milers de docents que el que volen és justícia i estabilitzar-se a la feina que porten desenvolupant des de fa molts anys de forma temporal. Tot i que hi ha convocades prop de 12.000 places gràcies a la lluita interina i en la línia del que sempre ha defensat la CGT, el més important és que amb aquest pas, s’ha donat la raó a centenars de milers de treballadores afectades davant un abús de la temporalitat totalment vexatori. Ara, però, és ja més que evident que la solució plantejada pel govern central amb el beneplàcit dels sindicats de la patronal és del tot insuficient.

     CGT Ensenyament avui 7 de març a les 13h es reunirà al Parlament amb diversos grups parlamentaris de Catalunya per exigir que prenguin partit i es posicionin respecte si fan costat o no a les treballadores docents de Catalunya, en aquest cas a les més precàries, demanant transparència directa al Departament d’Educació i exigint el traspàs de places al Concurs de Mèrits per justícia, coherència i per la falta de docents que pateix ara mateix Catalunya, sobre la base de l’ACORD GOV/105/2022, de 24 de maig […] en atenció a la finalitat de reduir l’ocupació temporal i garantir l’efectivitat dels processos selectius, es preveu que el nombre de places objecte de convocatòria mitjançant el sistema de concurs de mèrits en compliment de l’objectiu d’estabilització poden acréixer les places objecte de convocatòria en el concurs oposició d’estabilització i a l’inrevés, sens perjudici de les places de personal docent que es regeixen per la normativa sectorial d’aplicació. […]  

CGT també vol denunciar que ha demanat dades relacionades a les llistes ordenades per puntuacions i l’experiència com a interines de les persones aspirants, per tal d’esbrinar quantes persones en abús de temporalitat es quedarien sense poder-se estabilitzar i, per tant, quantes places serien necessàries traspassar al Concurs de Mèrits. Hem obtingut silenci per una de les vies i per Evalisa, el Departament d’Educació respon a la Federació d’Ensenyament de Catalunya de la CGT que reclami per l’aplicatiu. CGT Ensenyament, com a solució a curt termini i sent conscient que cal continuar lluitant per a l’estabilització de totes les abusades, exigeix el traspàs de 8350 places al Concurs de Mèrits pensant que poden ser les persones que treballen en situació d’abús de temporalitat a partir del seu 4t any i que els faria estabilitzar a totes elles. 

Per tot plegat, CGT Ensenyament insta i exigeix a tots els grups parlamentaris, així com a USTEC, sindicat majoritari a educació, i als sindicats de la mesa sectorial, que prenguin partit i no es converteixin en còmplices d’aquest malestar i maltracte evidents pel col·lectiu docent interí; pel benestar del col·lectiu docent que sosté el sistema públic català, exigim que grups parlamentaris i USTEC com a sindicat majoritari exigeixin el traspàs de les 8350 places al Concurs de Mèrits i que el Departament d’Educació faci públiques les dades referents a les llistes ordenades per puntuacions i l’antiguitat com a interines de les aspirants que es presenten al citat procediment selectiu.

LES QUE HI SOM, ENS QUEDEM!

CGT ENSENYAMENT, FEBRER 2023