El Govern maquina aprovar avui un Decret que suposa una clara violació de la protecció de dades d’alumnat i professorat

CGT ENSENYAMENT ALERTA SOBRE EL PERILL DEL DECRET QUE PREPARA EL GOVERN CATALÀ

El Govern maquina aprovar avui un Decret que suposa una clara violació de la protecció de dades d’alumnat i professorat

Sota el paraigua de la situació de pandèmia, l’Agència de Protecció de Dades ha avalat que els centres educatius catalans puguin accedir a dades de vacunació d’alumnat i professorat.

Per al sindicat, que es permeti el transvasament de dades tan sensibles com les sanitàries entre Salut i Educació sense el consentiment de les famílies, alumnat i plantilles no sols és una cosa insòlita, sinó perillosa, ja que crea un greu precedent.

Recordem que “a l’estat espanyol, totes les vacunes són voluntàries i confidencials” i que, per tant, “no s’entén que l’Agència de Protecció de Dades hagi donat llum verda al Govern” per realitzar aquest atac de la vulneració dels drets més bàsics, com és el dret a la intimitat, i la indefensió de la comunitat educativa vers l’envestida de l’administració.

Des de CGT Ensenyament denunciem aquesta mesura, ja que obre la porta a una espècie de caça de bruixes de les persones no vacunades, i vulnera el dret de decisió en l’autogestió de la salut. 

Portem ja gairebé dos anys convivint amb el virus i no ens hem cansat d’advertir que és necessari disminuir les ràtios i disposar d’aules més grans i ventilades per a poder mantenir les mesures de seguretat.

Tanmateix, res d’això s’ha fet. El curs passat l’Administració no va deixar de tirar pilotes fora cada vegada que hi havia contagis, al·legant que es produïen a les portes dels centres. Ara, amb la situació més controlada i amb una àmplia part de la població protegida, es vol posar el focus en les persones que no s’han vacunat.

Des de CGT Ensenyament, per tat, animem al conjunt de la comunitat educativa perquè no autoritzi que s’utilitzin les seves dades. Alhora destaquem que en cap moment posem en qüestió la utilitat i eficàcia de la vacuna, però no es pot utilitzar el virus per a minvar els drets de les persones treballadores ni per a assenyalar-les i, per això, denunciem l’elaboració d’aquest Decret i exigim que no s’aprovi. No aprovem una cacera de bruixes.

CGT ENSENYAMENT, 13 SETEMBRE 2021

image_pdfimage_print