El Govern torna a demostrar la seva incompetència davant del procés d’estabilització de les treballadores docents

Com anem anunciant alguns sindicats i plataformes d’afectades, el Concurs de Mèrits ha estat un procés ple d’irregularitats i desajustos, que s’han denunciat públicament, tant col·lectivament com individualment amb centenars de recursos d’alçada.

El passat divendres, el Departament d’Educació ens donava la raó a totes les nostres acusacions, un cop més, amb la publicació d’una resolució que anunciava que, un cop revisats els mèrits de l’apartat 7.1, es deixava fora del CM a una vuitantena de treballadores que havien sortit seleccionades a la publicació de la llista definitiva el passat mes de març. És del tot irresponsable que el 31 de març es publiqués una llista definitiva de seleccionades per a un Concurs de Mèrits, sense haver revisat totes i cada una de les dades. És encara més irresponsable que, un mes i mig després de publicades les llistes definitives, aquestes es canvïin sense previ avís. 

Per aquest motiu, des dels sindicats combatius i compromesos (CGT, COS, CNT) i la PINDOC us convoquem a la Roda de Premsa que tindrà lloc el proper dimarts 23 de maig a les 12h del matí a la Seu del Sindicat d’Ensenyament de Barcelona de la CGT (C/Lainez, 18, Barcelona, Metro Joanic).

Cal posar sobre la taula una vegada i una altra  el maltractament que estem rebent les treballadores per part del Departament d’Educació. Denunciem aquesta, així com altres irregularitats trobades al CM i fem pública la situació a què ens estem enfrontant les treballadores

També volem fer arribar les nostres demandes al Conseller González Cambray i a tot el govern que ens ha portat a aquesta situació, a hores d’ara insostenible. 

Exigim per tant

  • Que s’aturin totes les hostilitats ( com el tancament del compte de Twitter i les identificacions policials)  contra la PINDOC. PINDOC és una organització que defensa públicament la mobilització cívica, pacífica, democràtica i permanent, fent ús del Dret a la llibertat d’expressió per protestar per la vulneració dels drets fonamentals de totes les treballadores i treballadors temporals i amb la voluntat de millorar l’educació pública.
  • Que es traspassin totes les places necessàries per estabilitzar a les interines en abús de temporalitat, del Concurs d’Oposició al Concurs de Mèrits. 
  • Que es revisin  totes i cadascuna de les reclamacions i de les al·legacions realitzades amb recurs d’alçada de les interines que han estat contractades en frau de llei pel Departament d’Educació.
  • S’estan duent a terme dos processos d’estabilització al mateix temps, fet que injustament afecta i perjudica a les treballadores que estan participant en els dos concursos. Encara no s’ha resolt el CM que es realitzarà el CO, dos processos d’estabilització que es porten a terme de forma simultània, incrementant la  incertesa i l’angoixa. Exigim que es doni una solució per part dels responsables a aquesta situació. 
  • Que el govern es comprometi a publicar TOTES LES PLACES als processos d’estabilització i al Concurs de trasllats d’ara endavant.
  • Que es convoqui a totes les meses de negociació on es tracti el tema de l’estabilització docent a la PINDOC com a plataforma representant de les interines docents.