Ins. Narcís Monturiol en lluita. No a la cessió al Parc Salut Mar. Signa el manifest

fes click per visitar el web

Al desembre ens arribava la notícia per part de les treballadores que el Consorci d’Educació té un nou pla de reestructuració de l’FP a la ciutat de Barcelona. La proposta general és agrupar els ensenyaments segons sectors productius en comptes de per famílies professionals com fins ara. Estem a l’espera d’una reunió amb la directora d’estudis postobligatoris per a que expliqui el pla a la part social.

Curiosament un dels primers instituts afectat serà l’Institut de titularitat municipal Narcís Monturiol, pel que tenen planejat cedir-ne la gestió al Consorci Parc Salut Mar. El 20 de gener vam registrar instància sobre el pla per l’Institut Narcís Monturiol, de moment sense resposta.

Com a CGT ens oposem frontalment a aquesta cessió perquè:

  1. No sabem com s’ha dut a terme aquest pla ni quins ens hi han participat i no s’ha tingut en compte la part social.
  2. Qualsevol canvi als centres de titularitat municipal suposa la destrucció de llocs de treball atès que els docents de l’ajuntament només poden treballar a centres municipals i doncs si canvia l’oferta formativa no poden traslladar-se a altres centres d’altres titularitats.
  3. Sectorialitzar l’oferta formativa als barris de Barcelona suposa limitar l’oferta i la possibilitat d’accedir a estudis diversos als veïns i veïnes.
  4. No tenim clar quina relació contractual tindrà el professorat dins el consorci Parc Salut Mar. En cap cas estarem d’acord en una contractació en règim laboral atès que seria un greuge comparatiu respecte la resta de docents en règim funcionarial i s’incentivaria una contractació a dit.
  5. Si s’eliminen cicles formatius dels centres municipals, patim pel futur d’aquells docents en abús de temporalitat que han dedicat molts anys i esforços en construir l’institut Narcís Monturiol i que ara podrien perdre la seva feina sense tenir la possibilitat de tenir un lloc de treball en centres de diferent titularitat on s’imparteixen les seves especialitats.

Quin és el pla ocult del Consorci d’Educació respecte els centres municipals? El curs passat va ser el tancament progressiu de l’ESO a l’Ins. Ferran Tallada, enguany li toca al Monturiol… Està clar que fem nosa i sembla que ens vulguin extingir a poc a poc, soterradament i sense tenir en compte els treballadors i treballadores.

Per tot això, la CGT donem suport a les mobilitzacions plantejades pel claustre de l’institut Narcís Monturiol. Per començar us demanem que us adheriu al seu manifest individualment i/o com a entitat, que visiteu el seu web i seguiu i feu retweet del seu compte de Twitter @InstNMenLluita

image_pdfimage_print