La CGT Denunciem l’Ajuntament a Inspecció de Treball per la reobertura de les Bressol.

Des de l’anunci de l’obertura, tant el col·lectiu Bressol Indignades, altres sindicats i la CGT hem fet diverses comunicacions que hem fet arribar a les autoritats i que no han tingut resposta .

Aquests són els comunicats:
1. Comunicat de CGT: 

http://cgtcebimeb.blogspot.com/2020/05/comunicat-sobre-la-obertura-de-les.html
2. Manifest de Bressol Indignades: https://escolesbressolindignades.wordpress.com/2020/05/27/consideracions-a-les-instruccions-del-pla-de-reobertura-de-centres/
3. Comunicat conjunt de Bressol Indignades i sindicats: http://cgtcebimeb.blogspot.com/2020/05/comunicat-conjunt-bressol-aixi-no-aixo.html

Per això, ens hem organitzat amb educadores bressol i avui hem fet una concentració davant l’ajuntament de Barcelona per reclamar que faci un pas enrera en l’obertura dels centres els propers dies com ha anunciat a través dels mitjans. Per una carta enviada a les famílies pel gerent de l’IMEB, Jordi Sánchez i a través també dels mitjans, ens hem assabentat que ara proposen obrir el proper dia 15. Desitgem que l’Ajuntament recapaciti respecte la seva decissió i obri diàleg amb la comunitat educativa.

Tanmateix, tal i com varem fer pel pla d’obertura del Deparatament d’Educació, ahir a la tarda vam enregistrar denúncia a Inspecció de Treball amb els mateixos arguments d’incompliment de la normativa de la llei de prevenció de riscos laborals, però a més perquè el propi pla contradiu aspectes del pla del Departament, com el fet d’acceptar que no es podran mantenir les distàncies o la negativa a proporcionar mascaretes FFP2, les úniques que protegirien les treballadores.

Us deixem un recull de premsa:

BTV. Concentració a Sant Jaume en contra de la reobertura de les escoles bressols
TV3. Clam contra la reobertura de les escoles bressol a Barcelona
LA VANGUARDIA. Guarderías Barcelona denuncian la falta de comunicación con el ayuntamiento
EL PERIÓDICO. Barcelona prevé abrir las guarderías municipales del 15 de junio al 15 de julio
EL PAÍS. Las escuelas infantiles de Barcelona descartan abrir el próximo lunes
EL PUNT AVUI. Protesta dels treballadors de les escoles bressol davant la reobertura dels centres

El dia 28 de maig, al Departament dEducació;
 Avui, al TN Migdia de TV3

A BTV