La CGT Ensenyament demana l’Estabilitat del Personal Interí davant l’Abús de temporalitat que pateix

cgt_davant_l_abuI_s_de_temporalitat_del_personal_interiI_.pdfA la Federació d’Ensenyament de la CGT tenim la certesa que la situació d’inestabilitat de les treballadores interines del sector públic ha arribat a un punt crític i s’ha de resoldre de forma prioritària.

Fem una crida a organitzar-nos i mobilitzar-nos. Els darrers fets que han succeït són clars i directes:

– La sentència del passat 19 de març, amb la que el TJUE (tribunal de Justícia de la Unió Europea) confirma que hi ha abús sobre la contractació temporal d’interins en el sector públic a Espanya: La justícia europea acusa les Administracions Públiques de cometre un frau de llei en la successió de contractes temporals per establir relacions laborals que tenen caràcter permanent.

D’altra banda la sentència qüestiona que el procés selectiu que s’està fent servir a l’estat sigui l’adequat per resoldre l’abús cap a les persones afectades.

– El passat 12 de juny, una companya interina de la secció sindical de CGT a l’Ajuntament d’Alacant aconsegueix la primera sentència judicial pionera a l’Estat, de fixesa. Tot i que encara no és ferma, la fita és molt rellevant i defineix molt bé l’objectiu a aconseguir.

– A Catalunya, el 13 de juliol es registrà al Parlament de Catalunya una Proposició de Llei per l’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català (CUP-CC), una molt bona notícia. “La mesura afectaria a les persones interines amb més de tres anys de prestació de serveis i que a través de contractes laborals o nomenaments temporals realitzin activitats ordinàries, estables o permanents per l’Administració Pública.”

Així, des de la CGT valorem la situació actual com una oportunitat, motiu pel qual fem una crida a organitzar-nos com a treballadores i treballadors que hem patit aquest abús en la nostra contractació durant anys. També fem una crida a mobilitzar-nos i pressionar per a que se’ns escolti i s’estableixin els mecanismes d’acció necessaris per estabilitzar el nostre lloc de treball.

Des de la CGT exigim que l’accés a la funció pública sigui mitjançant un concurs de mèrits, amb el que es prioritza i es valora la nostra experiència com un valor afegit que estableix un grau de qualitat a les tasques ordinàries i extraordinàries realitzades.

Per la fixesa del personal interí, en frau de llei, CGT fa una crida a l’organització i mobilització per exigir la nostra fixesa en forma de concurs de mèrits com a procés d’accés a la funció pública!

#lesquehisomensquedem