La CGT Ensenyament, sempre en suport i defensa de l’escola pública, anima a les famílies a matricular-s’hi

Amb l’eslògan MATRICULA-T’HI, el sindicat d’ensenyament de la CGT anima a les famílies per a que facin la matriculació dels seus infants a les escoles públiques catalanes. Des de la CGT consideren l’educació pública com a únic garant d’una societat lliure, crítica plural i democràtica, en la qual l’accés a la formació és realment igualitària i inclusiva per a tots els seus membres.

El sindicat denuncia que els atacs des de l’administració pública cap a aquesta eina imprescindible per a la cohesió social són una constant que arriba a límits difícilment assumibles per una societat compromesa en la defensa del seus drets fonamentals. El tancament de línies, la manca de diàleg, la nul·la informació a les comunitats educatives afectades i la tergiversació de les dades s’han convertit en un fet habitual per part del Departament d’Ensenyament.

Creuen inacceptable que ni la suposada manca de recursos ni la baixa natalitat ni la segregació escolar, excuses esgrimides reiteradament per part del Departament per justificar retallades, supressió de línies educatives i tancament d’escoles, no afectin a les escoles privades, eufemísticament anomenades “concertades”. El tancament a tot Catalunya de línies a les escoles públiques contrasta amb les mínimes de la concertada. Darrera aquesta mesura, veiem que la intenció és afavorir el traspàs d’alumnes de P3 cap a l’educació privada concertada.

Així mateix, denuncien que la segregació per sexe no només no és motiu per suprimir les subvencions a les escoles concertades de l’Opus Dei sinó que en alguns casos semblen premiades per les mesures preses des del Departament.

Davant el discurs basat en la por, les amenaces i la culpabilització, la CGT aposta per la baixada de ràtios, la construcció dels instituts necessaris i reclamats des de fa anys i un augment dels recursos materials i humans tot suprimint les subvencions a les escoles concertades. Si, tal i com es vanagloria el Departament, volem animar a la gent a matricular als infants a les escoles públiques del seu barri només cal dedicar-hi més esforços i recursos i treballar positivament per afavorir unes escoles inclusives i de qualitat on la segregació no hi tingui lloc.

Ens enutja molt que Educació tanqui una línea d’I3 a l’escola pública. Després de l’últim moviment del Departament d’Educació a Tremp en favor de l’escola privada-concertada i en detriment de l’escola pública Valldeflors, des de la CGT volem mostrar el nostre suport a totes les famílies i a l’equip docent de l’escola Valldeflors davant l’atac frontal perpetuat contra aquesta escola dels Pirineus. I en aquesta lluita sempre trobaran la CGT de front.

A Barcelona el Departament està començant a implantar la nova ordenació de l’FP eliminant línies de l’ESO i Batxillerat i convertint els centres en centres de referència especialitzats en FP on es concentra tota l’oferta d’una família d’FP. Això provocarà més abandonament de Cicles per l’alumnat de zones desfavorides, on es troba la taxa de joves més alta que ni estudia ni treballa.

Al Camp de Tarragona, tal com vam denunciar en roda de premsa, el Departament preveu tancar 21 línies d’I3 i de 1r d’ESO en centres educatius públics, mentre deixa intactes els concerts amb l’escola privada. Malgrat els impediments i l’opacitat de l’administració per conèixer les dades abans, la comunitat educativa ha començat a organitzar mobilitzacions per aturar aquesta deriva privatitzadora.

Per totes aquestes raons des de la CGT animen a les famílies a defensar l’escola pública matriculant-hi els seus infants.

#EscolaPública

#MatriculaThi

Febrer 2024

CGT ENSENYAMENT

La CGT Ensenyament reprèn la campanya en defensa de l'Escola Pública