Pujada IRPF a la nòmina de gener

Per què ha pujat la retenció de l’IRPF a la nòmina de gener?

L’any passat el govern Rajoy va pujar la retenció d’IRPF de tots els treballadors. Al nostre col•lectiu aquesta retenció significava una davallada de retribucions que afectaven una mitjana d’un 3%.

Com que la retenció de l’IRPF va en funció del que se suposa que cobrarem cada any (entre d’altres condicionants) quan el govern de Catalunya va anunciar que ens suprimia part de la paga extra de juny, hisenda va corregir a la baixa les nostres retencions (ja que cobraríem menys del que es pensava al mes de gener). Això significà que gairebé tothom cobrava una miqueta més cada mes a partir del mes de març per l’abaixada de les retencions (IRPF).

Quan el govern Rajoy va anunciar que suprimia la totalitat de la paga del desembre hisenda va tornar a modificar a la baixa les nostres retencions (IRPF), la qual cosa va significar que gairebé tots nosaltres cobràvem una miqueta més cada mes.

Ara, al mes de gener, no hi cap certesa de que ens suprimiran les pagues, per tant tornem a tenir, més o menys, les retencions d’IRPF del mes de gener de 2012.