Reclamem que es torni a publicar les adjudicacions provisionals del concurs de trasllats de secundària amb els errors esmenats

La llista provisional de concurs de trasllats dels cossos d’ensenyament secundari que ha publicat el Departament d’Educació aquest dijous 4 de març conté errors importants que afecten, en principi, el professorat que concursa al País Valencià, però que en realitat generen una cadena de conseqüències cap  a una gran quantitat de concursants.  Per aquest motiu, la CGT Ensenyament demana la repetició de la publicació de les destinacions provisionals amb els errors esmenats.

Catalunya és l’única comunitat on s’ha generat aquest problema que podria tenir l’origen en una errada informàtica que hauria provocat que no es registressin algunes dades, tot i que els i les participants les havien introduït correctament. 

El cas és que per optar a concursar al País Valencià, cal marcar un 1 a la casella vernacle, en canvi, la casella bilingüe es deixa en blanc perquè en aquesta comunitat no s’oferten aquestes places en el concurs, i la casella itinerància té valor 1 o 0 depenent del cas. 

A falta d’explicacions per part del departament d’Educació, aquest error s’ha identificat per la coincidència de la situació de les persones afectades que,  tot i haver emplenat bé la sol·licitud, no opten a les places de la Comunitat Valenciana perquè la seva casella que hauria d’haver estat “1” ha estat substituïda per un “0”, per tant el sistema les exclou d’aquesta petició.

Aquest fet genera una llista llarga de conseqüències que va més enllà de les que afecten directament el professorat que concursa al País Valencià: 

1. Professorat que ha obtingut plaça (encara que provisional) i que a l’ esmenar disti molt de la realitat. 

2. Professorat que hauria d’haver obtingut plaça i no l’ha obtingut. 

3. Professorat que, tal vegada, renuncia al seu destí, però que en realitat no és el que li tocava si no existís l’errada

4. Professorat que no ha  obtingut plaça a Catalunya al no generar-se les resultes de professorat que hagués estat destinat al País Valencià 

5. Professorat que ha realitzat peticions en dues comunitats diferents sent una el País Valencià i que ara està en la incertesa de si renunciar a la plaça obtinguda en l’altra comunitat.

Un altre fet destacable i que deixa les participants en desigualtat de condicions, és que aquestes no poden accedir a la comprovació de les altres dades del concurs i per tant, si hi hagués una altra errada, no la podrien reclamar.

Per tot això, la CGT Ensenyament considera que les concursants no han d’assumir les conseqüències d’una errada que podria estar generada pel departament d’Educació, i exigeix a l’administració que doni una explicació sobre la situació que s’ha produït i la repetició de la publicació de la llista provisional del concurs de trasllats de secundària amb els errors esmenats.  

CGT Ensenyament, 5 de març de 2021