Resum reunió amb la direcció dels SSTT de Tarragona

El 28 de febrer ens vam reunir amb la direcció dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona. Hi assistim un representant de cada sindicat amb representació a la Junta de Personal Docent No Universitari de Tarragona (USTEC, ASPEC, CGT, CCOO, UGT, Intersindical)

 1. Oferta educativa provisional

Ens faciliten les dades presentades. Denunciem el tancament de línies públiques i l’opacitat i la falta de transparència per part del Departament. Pots consultar l’informe sobre el tancament de grups per al curs 2024-25 que hem realitzat des de CGT en aquest enllaç.

 1. Substitucions que no s’estan cobrint

Des dels sindicats els hem recordat el nostre desacord en la realització de les hores extra com a solució. Cal anar a l’arrel de problemes i a per què falta professorat (condicions laborals, complexitat a les aules, manca de recursos i reconeixement…). 

 1. Previsió de la implementació de la reducció de l’hora lectiva a majors de 60

No tenen cap previsió encara.

 1. Contracte anual de substitut per al curs vinent

No tenen més informació del que s’està parlant a la Mesa.

 1. Comissions de participació en la programació de l’oferta educativa

Des de la JPDNU vam presentar un escrit exigint que se’ns convoqués a la part social com a representants sindicals a les comissions de participació, espai no vinculant que fa propostes a les taules locals de planificació que decideixen el tancament i l’obertura de grups, ràtios de sortida, etc.

 1. Valoració de la implementació del programa Sensei

Des dels SSTT no tenen gaire informació sobre la implementació del programa Sensei. Des de CGT seguim denunciant els incompliments i la precarització que està generant al professorat que forma part d’aquest programa.

 1. Seguiment de l’activitat preventiva i avaluació de riscos

Des de la part sindical denunciem que no s’està realitzant l’activitat preventiva amb els recursos suficients. També que s’està externalitzant serveis mèdics. Ens sobten comentaris d’alguns representants qüestionant informes mèdics quan no és la seva competència. El que haurien de fer és realitzar aquestes adaptacions complint la llei de prevenció de riscos laborals i adaptar els llocs de treball seguint les indicacions mèdiques.

 1. Accés als XTEC de Tarragona

Ens conviden a gestionar-ho a nivell de tot Catalunya amb cada organització sindical.

 1. Plantilles 23-24

Ens faciliten les dades de plantilles del curs.

 1. Finalització dels contractes de reforç (TIS i TEEI)

Des de CGT hem denunciat l’ús de contracte reforç en el cas de les TIS de manera fraudulenta i hem demanat que acabin el curs on estan. Hi ha tasques que requereixen generació de vincles i les necessitats socials són les mateixes ara que després de març. També hem denunciat la precarització dels casos de les TEEIs en escoles rurals.

 1. Seguiment dels protocols

Hem sol·licitat dades desglosades per tipologia de protocols oberts als SSTT però no ens els han facilitat pel moment.

 1. Presència d’agents armats en espais educatius

Vam mostrar la nostra disconformitat amb la presència d’agents amb armes quan realitzen activitats en centres educatius. Traslladarien la consulta per veure si seria possible. Denunciem la presència de l’exèrcit en fires educatives com l’Espai de l’Estudiant de Valls.

Reus, 28 de febrer de 2024