Reunió Bases Estabilització i Mesa Bressol (19.10.22)

Companyes i companys,

a continuació us fem arribar dos resums sobre les reunions dues reunions que dimecres 19 d’Octubre vam mantenir amb l’IMEB i l’Ajuntament.


RESUM MESA IMEB 

Després de diverses peticions per a fer una reunió amb l’IMEB per poder tractar el tema de l’estabilització de les treballadores en abús de temporalitat i els procediments que afectaran la plantilla pel desenvolupament d’ambdues categories, finalment ahir dimecres 19 vam tenir una Mesa.

En ella l’IMEB va venir amb els temes cuinats i tancats, i simplement es va disposar a parlar sobre el procediment que se seguirà per a migrar a les treballadores, segons correspongui, a les noves categories creades arran de l’acord signat el passat mes de juliol.

Tal com algunes de vosaltres ens esteu manifestant, també estem descontentes amb les presses de l’IMEB i l’Ajuntament davant aquest procés, però ara no és el moment de posar “pals a les rodes”, ja que la migració és necessària per a poder tirar endavant l’estabilització per la qual fa anys que lluitem.

Aviat les educadores interines rebreu un comunicat on us diran en quina categoria esteu encabides, com bé sabeu han fet la comprovació a través del Ministeri d’Educació, si veieu algun error en la comunicació contacteu al més aviat possible amb RRHH ( rhimeb@bcn.cat ).

L’IMEB ens demanem que aprovem 4 disposicions transitòries en relació a la procés de migració:

– Mantenir els nomenaments del personal interí en substitució com a màxim fins a finals d’aquest curs, ja que sinó s’hauria de fer un cessament i una alta nova amb el mateix nomenament la qual cosa no beneficia a ningú. El canvi, doncs, es farà amb els nous nomenaments.

– Es mantindrà l’actual borsa, amb el mateix ordre que hi ha ara, però es convocaran les suplències en funció de la titulació que es requereixi. La titulació que es demanarà serà la mateixa que té l’educadora que en aquell moment s’ha de cobrir. Per tal de vetllar per la màxima transparència en els nomenaments de les substitutes s’ha demanat que actualitzin la borsa i facin constar les titulacions de les educadores.

Des de la CGT hem manifestat el nostre desacord en aquesta gestió; quan vam signar l’acord vam parlar de la possibilitat de poder tractar aquest tema en el sí de les meses de seguiment de la borsa amb l’esperança de poder estudiar una major flexibilització pel que fa a la cobertura de les substitucions.

– No publicar concursos de trasllat fins que els processos d’estabilització estiguessin resolts.

CGT ens hem oposat aquest fet, finalment aquesta disposició ha quedat en res.

– Mantenir el nomenament de les direccions actuals fins que s’acabi el procés d’estabilització. Posteriorment es farà el concurs en el qual, les mestres d’escola bressol (A2) que ho desitgin es podran presentar.

Se’ns donen unes noves dades en funció a les places que sortiran a concurs d’estabilització:

CONCURS DE MÈRITS  

Mestres d’escola bressol (A2)244
Educadora d’escola bressol (B)333
Tècnic mitjà en gestió (A2)*4
*Educadores que no disposen de la titulació requerida pel lloc, malgrat en estat molts anys treballant dins les escoles sense problema. 

CONCURS OPOSICIÓ derivat de la Llei 20/21 (opos reduïdes)

Mestres d’escola bressol (A2)11
Educadora d’escola bressol (B)10


Un tema que també ens preocupa molt és el de les persones que fins avui dia han estat duent a terme un lloc de treball i que ara, de cop i volta, ens diuen que les seves titulacions no serveixen per a continuar desenvolupant-lo.

Des de la CGT, ahir mateix en la mesa, vam proposar que es fes una promoció interna per a mirar de resoldre aquests problemes, però la resposta va ser un no rotund. No volem deixar de buscar una solució justa per tal que les afectades puguin continuar duent a terme la seva feina, però per a fer-ho us necessitem (si esteu afectades per aquesta casuística, no dubteu a contactar amb nosaltres a cgtcebimeb@gmail.com).

RESUM REUNIÓ MG BASES ESTABILITZACIÓ

Com ja sabeu, malgrat que la llei del Icetazo no ha resultat ser el que volíem, sí que hem aconseguit millores en comparació al que al juliol del 2021 el PSOE i els sindicats amb representació majoritària a l’estat espanyol van signar la primera versió de l’anomenat “Icetazo”, que proposava que tothom havia de passar una oposició i si no aprovava podia quedar-se sense feina. Gràcies a la lluita als carrers i a la pressió constant vam obtenir aquest concurs de mèrits que segons la gran majoria era una utopia.

La llei 20/2021 que regula els processos d’estabilització dóna molta autonomia a les organitzacions locals per a generar les bases que regulin el concurs de mèrits, i amb això és amb el que ara mateix estem. Com sempre passa en aquest Ajuntament, malgrat que portem des de l’inici de setembre demanant reunions per a començar a tractar aquest tema tant important, no ha estat fins al 7 d’octubre que ens hem començat a reunir. Sembla que aquest cop estan seguint la mateixa estratègia que amb el conveni, ens porten una proposta de la qual gairebé no es plantegen moure’s i ens collen amb les presses.

L’esborrany que ens van presentar el dia 7 d’octubre dista molt de les demandes i de les propostes que la CGT portava preparades per aquesta negociació. Des del principi ens proposen uns barems que per nosaltres no donen resposta al que la llei estableix; l’estabilitat de les persones amb més anys d’experiència.

CONCURS DE MÈRITS

– Ens proposen un 60% per l’experiència (amb un màxim de 7 anys a acreditar), i un 40% per la formació (amb 2,5 punts per formacions -a baix explicat-, i 1,5 per la superació de processos selectius com vénen a ser els exàmens per generar borses de treball).

Des de la primera reunió hem manifestat que no acceptem aquest percentatge, i proposem un 100% per l’experiència; sabem que hi ha altres llocs on s’ha fet.

– Respecte la formació. La proposta (i de la qual encara no hem aconseguit que es moguin) és que per A2 i B es comptin els cursos de més de 10h., podent acreditar com a màxim un total de 35h. per tal d’aconseguir el màxim de punts en aquest subapartat.

Des del primer moment hem demanat que es puguin acreditar tots els cursos sense un mínim d’hores, donat el fet que per exemple la majoria de cursos que l’imeb proposa a les seves treballadores són d’entre 4 i 7 hores. Que les educadores no puguin acreditar les formacions directament relacionades amb el seu lloc de treball és incoherent i a la vegada situa en greuge a les persones que per assumptes personals com poden ser la cura o l’economia (entre d’altres), no hagi pogut fer cursos externs a l’IMEB.

– En l’última reunió també ens vam adonar que els punts que es proposen per la superació de processos selectius per establir borsa de treball, etc., no són garantistes per a tothom. Malgrat que sembla que l’Ajuntament que ho ha fet amb bona intenció a la pràctica hem vist que no seria bo per a totes les persones afectades pel procés.

D’aquesta manera demanem, de nou, que revisin també aquest punt i que estudiïn amb detall com pot afectar l’aplicació en cadascun dels sectors abans de tancar res.

CONCURS D’OPOSICIÓ DERIVAT DE LA LLEI 20/21 (opos reduïdes)

La proposta de l’Ajuntament tenint en compte el que estableix la llei, excepte detalls que cal millorar vers el nostre punt de vista, resulta prou satisfactòria. Malgrat això no és garantista pel que fa a què totes les treballadores amb una antiguitat d’abans del 1/1/2018 puguin accedir a una plaça a través d’aquest concurs.

Per aquest motiu dimarts 18 d’Octubre, CGT CEB-IMEB, vam entregar una instància sol·licitant més places dins les escoles bressol amb la intenció de: garantir que les educadores amb un contracte anterior al gener 2018 tinguin l’oportunitat d’estabilitzar-se, dotar d’una segona complementària totes les escoles i així donar resposta a les demandes històriques del col·lectiu, i evitar que aquest procés siguin “els jocs de la fam”.

Ja per acabar, us demanem que si creieu que us trobeu afectades per alguna situació de les comentades anteriorment us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu: cgtcebimeb@gmail.com. Ens cal saber de primera mà com aquestes bases poden afectar a l’estabilització real de les persones, i saber quantes companyes podeu estar afectades per la proposta que tenim damunt la taula ara mateix. La informació és la millor arma per tal de poder pressionar i negociar el millor per vosaltres. Cansades de que l’Ajuntament mai miri el nostre col·lectiu, cal que si ho requereix ENS ORGANITZEM i ENS MOVILITZEM!

ASSEMBLEA BRESSOL

Per tal de poder tractar amb profunditat tots aquests temes amb vosaltres, us convoquem a una assemblea pel pròxim dimecres 26 d’octubre a les 18 h al Carrer Burgos 59.

Us hi esperem!