Reunió sobre el programa Sensei amb el Departament

Resum de la reunió al Departament d’Educació sobre el programa Sensei de CGT amb Joan Cuevas (director general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital) i Jesús Moral (subdirector d’Innovació i Formació) del passat 23 d’octubre.

El Departament diu que crea aquest programa perquè veuen la necessitat d’acompanyar en la iniciació a la docència, marcada per substitucions curtes i una formació que consideren insuficient.

Des de CGT no entenem que s’hagin de duplicar processos i crear aquests plans que precaritzen i fan que la gent entri cobrant la meitat després d’haver realitzat una formació de grau i/o postgrau. A més, s’hauria de reformular els canals d’introducció a la docència (pràctiques de grau i màster, curs de novells i curs de funcionariat en pràctiques), ja que existeixen molts greuges comparatius. Els hi hem recordat la importància que aquestes tasques de tutorització i mentoria haurien d’estar remunerades, amb un major reconeixement i amb hores per poder realitzar-les correctament.

Hem traslladat que és preocupant que molts Sensei no han cobrat el mes de setembre. Preguntats per què no han fet aquest programa amb la gent cobrant la jornada sencera, s’excusen dient que ho van estudiar però que la mostra que tindrien per fer-ne l’estudi d’impacte no seria suficient.

A més de les crítiques i de no creure convenient aquest programa, hem demanat algunes informacions i aclariments, com ara els llistats i nomenaments per número de borsa per comprovar que s’han fet correctament, llistat de Sensei que estan realitzant càrrecs de tutoria i/o coordinació, places que han quedat sense cobrir, etc. A més, hem traslladat al Departament una sèrie de reivindicacions de mínims pel que fa a l’aplicació del programa:

  • Les hores d’atenció directa amb l’alumnat s’haurien de cobrar totes (n’hi ha 6 a Primària i 4 a Secundària que formen part de la jornada no retribuïda).
  • La formació hauria d’estar dins de l’horari de centre i no a les tardes, ja que s’estan fent moltes més hores de les que es paguen i es fan sense remunerar.
  • S’haurien de pagar tots els desplaçaments del professorat Sensei fora del centre.

Des del Departament ens han emplaçat a seguir reunint-nos i a treballar-hi en una reunió monogràfica. També ens reconeixen als sindicats com a agents que participarem de l’avaluació del programa. Continuarem informant de les novetats una vegada tinguem la informació que demanem.

Salut, organització i lluita.