Roda de premsa Pla de xoc contra l’Emergència Educativa

CGT INICIA UNA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DE TOTA LA SOCIETAT CATALANA PER EXIGIR AL PRÒXIM PARLAMENT DE CATALUNYA L’APLICACIÓ DE DIVERSES MESURES CONTRA L’EMERGÈNCIA EDUCATIVA.

Des de CGT Ensenyament engeguem una campanya per exigir al proper Govern i al Parlament de Catalunya que sorgeixi de les pròximes eleccions catalanes del 12 de maig la implementació d’un pla de xoc urgent per revertir la greu situació en què es troba actualment l’educació pública catalana. 

Segurament, la crisi educativa serà objecte de debat en aquesta campanya electoral. Han hagut d’aparèixer uns informes externs (PISA), i al servei d’una institució de caràcter neoliberal (l’OCDE), per encendre les alarmes del Departament d’Educació i del Govern, mentre les treballadores fa anys que denunciem el deteriorament de l’escola pública, fruit d’una greu desinversió cronificada, de polítiques privatitzadores, de mesures imposades i d’una creixent pèrdua de democràcia als centres educatius. 

Per poder sortir d’aquesta greu situació que s’ha fet cada cop més evident i més greu, demanem que el proper Parlament aprovi en la seva constitució les següents mesures concretes, i que aquestes siguin implementades sense demores pel proper govern de la Generalitat de Catalunya: 

  • Increment de la inversió al 6% del PIB per l’educació pública pendent per llei des del 2017 (actualment inferior al 3%). Augment substancial de recursos i personal. 
  • Defensa de l’escola pública contra la privatització. Cap tancament de línies, reducció d’alumnat a cada agrupament. 
  • Per una educació democràtica, derogació dels decrets autoritaris de la LEC. Prou imposicions.
  • Contra la precarietat: mateixa feina, mateix salari, increments salarials, reclassificació del PAE i internalització. 

En el següent enllaç es poden conèixer totes les demandes de la nostra plataforma reivindicativa

Demanem a tot el conjunt de la societat el seu suport a les nostres demandes en defensa de l’educació pública signant i recollint signatures. Quan s’apropi la constitució del nou Parlament, informarem de com farem lliurament de les signatures recollides i de si acompanyarem aquesta entrega amb una mobilització per exigir l’aplicació de les mesures exposades. 

Convidem a tothom a venir als actes de campanya a on estarà present CGT, a donar suport a aquesta iniciativa, a signar el pla de xoc i a recollir signatures de coneguts, amics i familiars, SALVEM L’EDUCACIÓ!

CGT ENSENYAMENT

A continuació teniu un enllaç al vídeo de la roda de premsa sencera: