ENHORABONA, COMPANYES!

Aquest post l’havíem de començar així: Enhorabona, companyes!

La vaga del 27J va suposar un nou camí de protestes, suport mutu i lluita entre tota la plantilla de l’ajuntament, però també un espai on el 0-3 va quedar més representat que mai i tot gràcies a la vostra implicació tant des dels carrers com des de les escoles sostenint els serveis mínims.

Sou moltes les que al llarg dels darrers dies ens vau fer arribar el vostre suport a la vaga, com també alguns dubtes i preocupacions. Durant aquests dies ens hem retrobat, escoltat i acompanyat, i hi ha hagut rebombori; dins les escoles, en els grups de difusió, a les xarxes… Així, d’alguna manera ja ens fèieu saber que el 27J hi seríeu.

Dijous hi vau ser, i de moltes maneres! 

Una bona part de vosaltres es va quedar a l’escola donant resposta als serveis mínims que patim. I diem patim perquè, com moltes de vosaltres, també considerem que són abusius i ens donen un marge molt precari per poder fer vaga i deixar palès que, com a col·lectiu, som moltes les que volem mostrar el nostre enuig amb l’acord recent que condiciona part del nostre sou a una avaluació subjectiva, però que també volem denunciar les condicions que patim a les escoles, per fer visible el 0-3, i exclamar que una altra manera de fer és possible. 

Malgrat tot, des de moltes escoles es va fer difusió a les famílies de la vaga i dels seus motius, es van denunciar els serveis mínims, i es van encartellar alguns centres deixant clar el seu suport al 27J.

I, una bona part de vosaltres, vau sortir al carrer. Primer ens vam trobar davant l’IMEB i, després de llegir el manifest de les companyes @dignitatpel03 fet per l’ocasió i de denunciar de manera pública les mancances que fa anys l’IMEB arrossega, vam entrar-hi. Juntes vam reivindicar els drets de la petita infància, i vam demanar ser escoltades, cuidades i visibilitzades. Com a col·lectiu vam voler dir PROU, mostrant-los que som moltes les que volem unes escoles bressol públiques de qualitat, i no de quantitat!

Seguit vam fer una volta a Plaça Espanya per visibilitzar que el 0-3 així no funciona, i que necessita canvis urgents. Seguidament, vam anar a visitar i demanar suport a Bombers i Bomberes del parc que hi ha a tocar de la dona i l’ocell,  animant a fer-se presents en la vaga, i plegades vam estar una estona cridant en contra de les mesures repressives d’aquest nou govern. Més endavant vam aturar-nos a l’EBM l’Arbret de l’Eixample on, des de la porta, vam poder compartir uns minuts de lluita amb les companyes que els havia tocat fer serveis mínims, no estaven soles! (aquesta va ser una de les maneres que vam trobar per poder donar valor i representació a totes les escoles i companyes que els havien tocat complir amb aquest abús).

 A les 11:30h. ens trobàvem a les portes de l’IMSS del carrer València amb les altres companyes en vaga que havien iniciat els seus piquets a L’IMH. Ja hi erem totes!

Però això no va quedar aquí, vam seguir fins a plaça Sant Jaume i al llarg del recorregut vau estar a primera fila amb la pancarta cantant, cridant i donant veu al 0-3, liderant la manifestació de tot l’ajuntament. Hi vau ser malgrat la calor, les incerteses, les traves de l’IMEB (que aquest cop -malgrat ser avisat- no va modificar la convocatòria d’una formació en el mateix dia…), les dificultats que suposen fer vaga avui en dia, les informacions rebudes en l’últim moment creant confusió i cercant la desmobilització…, I malgrat tot, hi vau ser, i vau tenyir de groc els carrers!

El 27J va ser de totes, va suposar retrobar-nos i veure que com a col·lectiu encara tenim molt recorregut. Si no defallim, podem continuar lluitant juntes i seguir donant veu a la petita infància. Tenim molt a dir, cal que tingueu present que per aconseguir millorar les nostres condicions no podem afluixar davant d’una administració que aposta per la precarització dels serveis públics i ens encamina cap a la pèrdua de drets, NO HO PERMETEM!

El camí ja està iniciat i la lluita és nostra, ara toca assaborir el 27J, descansar, agafar forces i reservar-les pel curs vinent! JUNTES TENIM MOLT FORÇA, no us n’oblideu!