Estabilització i destinacions. Reunió CEB 28/7/22

Estabilització

Aquesta és la tercera reunió on estem treballant les places per especialitat que sortiran a concurs de mèrits i a oposició simple.

En la primera l’administració ens va facilitar un primer càlcul. I en les dues últimes hem anat acarant persona per persona les places que van a cada procés segons la informació de què disposàvem.

Està sent complicat fer els càlculs amb la informació que ens han facilitat, i a causa d’aquest fet, la determinació de les places està tardant més del previst.

En la reunió d’avui s’han acabat d’acarar les places del PAS, PAE, Primària i Ensenyaments artístics. L’administració ha explicat les discrepàncies amb els càlculs que hem fet els sindicats que majoritàriament eren a causa de la informació precària que ens ha proporcionat l’administració. Per exemple, a primària, en el llistat d’adjudicacions apareixen persones que ja són funcionàries. O hi havia persones contades a altres especialitats.

Han sigut més de 4 hores de reunió i no hem pogut comparar les dades de secundària. Se’ns ha emplaçat la primera setmana de setembre. I també queda determinar les bases de la convocatòria (vegeu informació sobre les bases i el Real Decreto 270/2022 del 12 d’abril sobre l’ingrés a la funció pública docent del Ministerio de Educación)

També s’ha recordat que s’ofertaran places de professorat tècnic (PT), però l’antiguitat comptarà indistintament si s’ha treballat de PT o de PS.

En principi, com determina l’esborrany de les bases de la Generalitat, les persones amb més d’una especialitat es podran presentar a totes elles indicant un ordre de preferència. Probablement, en les especialitats de secundària, comptaran més punts si són de l’especialitat a què es concursa.

No podem encara publicar les places per especialitat, però sí respirem que l’administració té la intenció d’estabilitzar les persones i estan comptant l’antiguitat a la borsa docent de l’Ajuntament de cada persona per treure totes les places que ocupen interines amb l’antiguitat requerida per ambdós processos (amb el llistat publicat del 25 de juliol del 22, les places que ocupen persones amb 2374 o més dies treballats sortiran a concurs de mèrits. Les places que ocupen persones amb 1643 o més dies treballats sortiran a oposició simple.)

Comunicació del procés d’estabilització

Serà el Consoroci d’Educació qui comuniqui a les persones afectades pel procés d’estabilització de quina especialitat s’ofertarà la plaça i a quin procés (concurs de mèrits o oposició simple). Hi haurà un període per fer al·legacions. Aquesta comunicació es farà al setembre a través del correu xtec.

Destinacions

Tant administració com part social estem d’acord que cal una normativa de borses docents de l’ajuntament, el problema és que des que la CGT estem a educació de l’ajuntament (fa 7 anys) hem estat reclamant aquesta normativa, així com els criteris d’elaboració de plantilles, i no s’ha fet. Exigim que s’hi treballi amb prioritat i celeritat.

S’han discutit els casos que s’han posat en contacte amb nosaltres o el CEB per discrepàncies en les adjudicacions pel curs vinent. Hi ha hagut nombrosos canvis a causa de que hi ha persones que fa temps que estan apuntades a diferents especialitats.

La part social hem reclamat que s’hagués hagut d’avisar amb anterioritat a les persones la possibilitat de modificar les dades de les borses.

Seguim sense entendre alguns casos, però majoritàriament sembla que el que s’ha intentat és adjudicar vacants al màxim nombre de persones. Algunes vacants, molt poques, s’han d’acabar de revisar.

Bones noticies pel personal interí

Aprofitem aquest comunicat per informar-vos que la CGT ha guanyat una sentència: el personal interí de l’ajuntament podrà participar en tots els concursos. Llegiu tota la noticia.

Gràcies a tot el personal interí i funcionari que ens ha donat la força al carrer per poder guanyar als jutjats.

Com sempre, restem a la vostra disposició. Molt bones vacances.