Vaga el 29 i 30 de març a les Escoles bressol i als serveis complementàris.

Com ja sabeu ha estat un mes on la comunitat educativa hem omplert els carrers.  En temps de desmobilització i tancament, veure i viure els carrers a vessar de persones genera  l’embranzida de saber-nos de la mà. I és que els cinc dies de vaga han estat un èxit de participació i presencia! 

Certament, la convocatòria de vaga ha estat de cinc dies i  durant aquests, companyes de les escoles bressol  hi han participat. Durant els primers tres dies de mobilitzacions, amb les visites a les escoles bressol, el que anàveu fent-nos arribar i l’enquesta, vam poder recollir quina era la vostra opinió i per tal de poder reflexionar i debatre en el marc de la vaga i les mobilitzacions, des de la CGT CEB-IMEB vam convocar l’assemblea del 21 de març. El sentiment general de col.lectiu va ser apostar per fer la vaga el 29 i el 30 en bloc com a escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. 

Des de CGT CEB-IMEB us volem fer arribar un retorn del què han estat aquests dos dies de lluita i reivindicació compartida. 

Tant el dia 29 com el dia 30, ens vam trobar a la plaça de Sants a les 10h del matí, al cap d’una estona va engegar la manifestació per la carretera de Sants camí a fer la primera parada de denúncia, l’IMEB. Al crit de “SI NO BAIXEU LES RÀTIOS, LLUITA, LLUITA, LLUITA! ” vam arribar a la porta de l’institut municipal d’educació de Barcelona.  

Els dos dies es van fer accions a l’IMEB. Com podeu veure en una de les imatges a la porta d’entrada  hi ha el llibre del model educatiu de les EBM trencat, una acció que mostra que sense recursos humans i amb les ràtios abusives que tenim, no és factible. 

Els dos escrits que hi ha a continuació es van col·locar a la façana de l’IMEB per tal de documentar l’acció. 

29 de març

30 de març

El dia 29  la marxa va continuar fins a jardinets de Gràcia on ens vam aplegar amb totes les companyes i companys de les altres etapes educatives. Allà va ser l’inici de sortida de la manifestació gran cap al Departament d’Educació. 

A les portes del Departament, les treballadores de les escoles bressol demanem la revisió del Decret que estableix les ràtios màximes. Un Decret de 2006 obsolet i abusiu. 

El dia 30 des de l’IMEB la marxa va continuar fins a plaça Universitat, allà va sortir la manifestació gran cap a Plaça Sant Jaume. 

Davant les portes de l’Ajuntament de Barcelona vam deixar clar que el model educatiu de les escoles bressol sense recursos és paper mullat. 

L’acció final va ser entrar a registre una instància amb el llibre del model educatiu de les escoles bressol on s’exposava la impossibilitat de dur a terme aquest model a causa de les condicions  que tenim a les escoles. 

Tot i que aquests cinc dies de vaga han estat un èxit, la lluita i la defensa de l’educació pública i de les seves treballadores no acaba aquí, tot just comença, ja que enfront tenim unes institucions i governs que continuen ofegant les escoles deixant en l’oblit els drets dels infants, el jovent i l’alumnat. Els drets de la infància van més enllà de tenir una plaça pública!  Actuen a cop de Decret, a esquenes de la comunitat educativa i per tant si no ens escolten ens hem de fer escoltar i si no ens veuen, ens hem de fer visibles. 

Per això des de la CGT CEB-IMEB us animen a continuar juntes en la reflexió i l’acció conjunta, fent assemblees a les vostres escoles, fent material de difusió cap a les famílies i la ciutadania de Barcelona i repensant plegades, maneres de continuar la lluita. 

Juntes som més fortes! SEGUIM!