Mesa General sobre el calendari escolar a les escoles bressol 29/4/22

Avui, 29 d’abril, s’ha celebrat la mesa general monotemàtica sobre el calendari escolar de les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona.

D’entrada des de CGT CEB-IMEB recordem a l’administració que uns dels (molts) motius pels quals s’han fet cinc dies de vaga és pel desacord en la imposició de la modificació del calendari escolar i és des d’aquest marc que exposem que no estem d’acord en aquesta modificació, ni amb la proposta que fa l’administració. Així ho ha fet saber el col·lectiu participant en les vagues, fent-nos’ho saber en les visites a les escoles bressol i a través de l’enquesta que vam enviar.

També recordem que el Decret no està publicat al Diari Oficial de la Generalitat i que el calendari de bressol no està equiparat a les escoles de la Generalitat, ja que bressol acabem el 15 de juliol amb infants, mentre que a les llars d’infants s’acaba al 30 de juny. Per tant, qüestionem que s’hagi de dur a terme aquesta modificació i, a la vegada posem sobre la taula aquest fet amb la intenció de seguir-ne parlant més endavant. q

Des de l’administració fan la proposta d’acordar una moratòria d’un any, és a dir, deixar el calendari tal com està ara per poder parlar-ne en pròximes reunions amb tranquil·litat.

Des de la part social, els sindicats, de manera unànime exposem que hi estem d’acord en una moratòria sempre que es condicioni a una negociació d’aquesta possible modificació.

Exposem que donat el cas que es modifiqués el calendari escolar, es necessita una anàlisi profunda, ja que les tasques pedagògiques i organitzatives que es duen a terme tant l’inici de curs com el tancament requereixen temps de preparació i gestió, i cal assegurar-les.

L’administració es compromet a enviar un document d’acord de moratòria la setmana vinent. Els sindicats revisarem aquest document per tal de signar-ho, o no.

En aquesta reunió la CGT CEB-IMEB hem aprofitat per preguntar a l’administració sobre la vigència de l’annex de bressol i la necessitat de parlar-ne i negociar les especificitats de les escoles bressol. L’administració ha respost amb un No rotund a qualsevol negociació de condicions al·legant que les condicions de les treballadores es negocien en el conveni general i ara no ho farà de nou. La CGT CEB-IMEB recordem que no vam signar el conveni, ja que no va recollir cap de les propostes de necessitats que les treballadores i treballadors havien fet, i que l’annex és on es recull la part especifica de la nostra feina, per tant, és allà on caldria treballar. No podem permetre’ns quatre anys més sense posar sobre la taula tots els greuges que pateixen les educadores d’escola bressol en comparació a la resta de personal de l’administració. I tampoc es pot continuar mirant cap a un altre costat, les treballadores necessiten millores urgents en les condicions de treball per continuar sustentant el que ha arribat a ser gairebé insostenible. Per acabar, hem exposat que Guàrdia Urbana i Bombers sí que han negociat sobre els seus respectius annexos. Per tant, reclamem aquesta igualtat i no patir diferències, sobretot pel fet que aquests greuges acaben recaient de nou sobre sectors altament feminitzats.