Plataforma d’interines TEEI: volem donar a conèixer el nostre recorregut i valorar la situació actual

comunicat_de_la_plataforma_d_interines_teei_de_catalunya_volem_donar.pdf

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA D’INTERINES TEEI DE CATALUNYA: VOLEM DONAR A CONÈIXER EL NOSTRE RECORREGUT I VALORAR LA SITUACIÓ ACTUAL.

Des de la Plataforma volem fer valdre tota la feina que portem feta des del mes de Novembre, que és quan vam iniciar aquest projecte.

Com sempre hem manifestat, la nostra indignació neix arran de les trobades del col·lectiu TEEI en els cursos de preparació de les oposicions que els Sindicats majoritaris van començar a impartir. Va ser allà on vam poder parlar dels nostres neguits i vam adonar-nos que en compartíem la majoria. No enteníem com després de tants anys treballant pel Departament haguéssim de fer un examen i a més a més treure un certificat ACTIC per a meritar més. I perplexes, no enteníem com podia ser que aquests mateixos sindicats ens diguessin que havíem d’estudiar i que no es podia fer res més, que això era el que hi havia i que ho havien lluitat molt.

Quan ja hi havia rumors d’una propera sentència del TJUE sobre l’abús de la temporalitat al sector públic i de què les “OPES” no eren la solució per a resoldre la temporalitat existent a les administracions públiques. Però desgraciadament, no ens van fer partícips d’un tema prou important per a nosaltres, els nostres llocs de treball que moltes ocupem des de fa més de 10 anys.

Per això, vam decidir emprendre les nostres reivindicacions i vam iniciar aquest camí. Hem demanat reunions i trobades amb tots aquells representants (Diputats i diputades, Departament d’Educació, Funció Pública i Sindicats) que creiem que podien fer alguna cosa per la nostra causa. Algunes vegades ens han rebut i d’altres no, però no hem desistit en cap moment. Hem seguit lluitant pel que creiem que era just, en constant col·laboració amb la PIC (Plataforma d’Interins de Catalunya).

Les trobades a les nostres Assemblees també han estat determinants per transmetre’ns entre nosaltres la força necessària, per això des del grup de treball volem agrair a totes la vostra assistència, des de Ponent fins a Terres de l’Ebre, passant per Tarragona, Girona i la Catalunya Central!

També, volem reivindicar les convocatòries de la Plataforma d’Interines TEEI a dues concentracions a la plaça Sant Jaume una el dia 11 de desembre i l’altra el 24 de febrer. Que han estat les primeres en 15 anys que s’han produït per manifestar els nostres drets com a personal laboral depenent del Departament d’Educació.

No volem deixar-nos a ningú en aquests agraïments, començant per l’Arnau Rodellar de CGT Ensenyament que ens va donar la mà per iniciar aquesta travessa i que després va seguir l’Ònia, a la Lidón Gasull que ens va acompanyar a la reunió amb la sra. Anna Franco i la sra. Eva Ladrón, a la CGT per cedir-nos els locals per a les reunions i assemblees de manera desinteressada i finalment al Pau Albert Martí per tot el seu assessorament jurídic.

Amb ell, hem tramitat més de 200 reclamacions a l’administració i ara mateix estem preparant les demandes que es presentaran a principis de setembre als Jutjats socials competents. A més a més, del seu acompanyament a les reunions amb tots els diputats i diputades.

La notícia que vam rebre el divendres 19 de Juny és producte d’aquesta constància. Després de mantenir una reunió amb el diputat Marc Parés el divendres 12 de Juny, ens va comentar la possibilitat d’introduir una esmena de la nostra situació a la “Moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre el model educatiu (Tram. 302-00207/12) del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem”. ​Aquesta esmena també va ser possible al Subgrup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent, que va presentar la “Transacció amb esmena 1 del SP de la CUP-CC”(*)​. L’aprovació per part de tots els grups parlamentaris, excepte de Ciutadans que es va abstenir, ens obre la porta a l’esperança i representa un bri d’ànim per seguir en aquesta lluita. Ja que, tota la Cambra Parlamentària insta al Govern de la Generalitat a transformar la nostra relació laboral en una fixa i indefinida. A més a més, de l’ampliació de places d’acord amb les necessitats estructurals del sistema educatiu.

«Ampliar les places de Tècniques Especialistes en Educació Infantil (TEEI) i Tècniques d’Integració Social (TIS), d’acord amb les necessitats estructurals del sistema educatiu, per tal de garantir un model d’escola plenament inclusiva. Al mateix temps, a les actuals TEEI i TIS al servei del Departament d’Educació se’ls transformarà la seva vinculació laboral temporal en una fixa i indefinida de forma directa per la via adequada, tal com indica la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 19 de març de 2020 (assumptes acumulats C 103/18 i C 429/18) o, alternativament, es consolidarà la seva relació a través d’un concurs de mèrits.» TRANSACCIÓ AMB ESMENA 1 DEL SP DE LA CUP-CC ​(*)

És veritat, que el que s’aprova al Parlament no té caràcter executiu, no es transforma d’avui per demà. Però no defallirem i demanarem al Departament d’Educació que treballi per a fer efectiva aquesta aprovació i que materialitzi les nostres places en fixes. A més a més de la necessitat de què entrin més TEEI al sistema educatiu, ja que necessitem una TEEI a cada aula de P3.

Des de la Plataforma TEEI volem realçar la tasca que estem realitzant i animar-vos a totes a no desistir, cal seguir lluitant i no perdre l’esperança! Ens volen callades però volem ser escoltades perquè tenim molt a dir! És per això que estem preparant concentracions de cara a l’inici de curs i on serà molt important la vostra assistència per fer veure a l’Administració i als sindicats que no som “4 boges”, sinó que és el clam d’un col·lectiu que ha patit situacions molt difícils i que no es mereix aquest menyspreu, ni per part dels sindicats majoritaris ni per part del Departament d’Educació.

Cal que els sindicats que ens representen i els grups parlamentaris exigeixin al Departament d’Educació i a Funció Pública que facin que aquesta esmena arribi a bon port!

Barcelona, 24 de juny de 2020