Resum assemblea. 29 i 30 M. les escoles bressol anem a la vaga!

Dins l’ordre del dia hi havia un punt per tractar la informació de la Mesa de l’IMEB del passat 9 de març. https://www.cgtensenyament.cat/mesa-de-limeb-9-de-marc-del-2022/ 

Pel que fa a la proposta del canvi d’horari de la persona complementària que ha fet el Departament d’infantil a les direccions i a la part social, algunes educadores i direccions presents a l’assemblea van expressar la seva negativa davant la proposta i, a la vegada, la seva indignació pel fet que una vegada més l’Imeb només compti amb l’opinió de la comissió de direccions per decidir coses tan rellevants i crucials pel model educatiu de les escoles. Amb relació a aquest fet va sorgir la proposta espontània de fer una carta a la comissionada i al regidor d’educació de l’ajuntament de Barcelona per tal d’exposar els motius que deixen de manifest que aquesta proposta no soluciona el problema. Com sempre es fa és posar un pedaç més, passant a cobrir l’hora de 16 a 17 es deixa de cobrir la de 8 a 9h. deixant en mans de les empreses externes la gestió i responsabilitat d’aquesta franja horària. Ja que la Mesa de l’IMEB on es vol tancar aquest tema se celebra aquest mateix dijous (24 de març), les educadores que s’han ofert a fer aquesta carta també van dir que intentarien crear alguna manera per a recollir signatures i que en la Mesa de demà es puguin també posar sobre la taula aquest pensament i sentir de les educadores que ho vulguin. Estigueu alerta!

Seguidament, vam traspassar el buidatge de l’enquesta que us vàrem fer arribar amb relació a la vaga dels cinc dies d’educació.

264 persones van respondre l’enquesta.

Pel que fa als percentatges:

Creus que ens hem d’adherir a un dels dies ja convocats en el sector educatiu (29 o 30 de març) ? un 53,6% va dir que no i un 46,4% que sí.

Si apostes per la vaga com a mesura de pressió, faries un dia de vaga o en faries més? 1 dia (43,3%), 2 dies (28,6%) i 3 dies (28,1%).

Pel que fa al buidatge de les reivindicacions i les accions van ser llegides i comentades a l’assemblea. Com que s’ha creat un comitè de vaga, les accions, de moment, s’han traspassat allà per tal que es puguin treballar de la manera més idònia.

Tal com vam explicar a l’assemblea per nosaltres, la CGT, l’enquesta és una eina més que ens ajuda a recollir les opinions i pensaments de les treballadores, però no és l’única. L’enquesta es va fer per escoltar la veu del col·lectiu, però com a sindicat assembleari que som, les decisions s’acaben prenent en assemblea. D’aquesta manera, malgrat que en un inici no ens vam organitzar per fer un bloc bressol a la vaga els tres primers dies, ahir en assemblea les treballadores vam decidir que sí que ens volíem afegir amb força i identitat als darrers dos dies que queden. I per això, des de la CGT CEB-IMEB, des d’avui començarem a treballar per tal que les reivindicacions que arrosseguem des de fa tants i tants anys comencin a sortir amb força al carrer el pròxim 29 i 30 de març.