[Vagues Maig-Juny] Si tenim prou força, guanyarem!!

Tornem a la #VagaEducació

  • 17 de maig de 8 a 10h Mobilitzacions descentralitzades
  • 25 de maig tot el dia – Manifestació 11.30h Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació
  • 2 de juny de 8 a 10h Mobilitzacions descentralitzades
  • 9 de juny tot el dia – Manifestació 11.30h Plaça Universitat fins a Plaça Sant Jaume

Una persona de l’equip directiu per cada centre. S’entén com a tal alguna de les persones següents: el/la director/a, el/la coordinador/a pedagògic/a, el/la cap d’estudis o el/la secretari/ària, i en el cas de les llars d’infants, un membre del claustre.

A més de la persona esmentada:

  • Per a l’ensenyament infantil, de primària i secundària (de 3 a 16 anys): un docent per cada 3 unitats o aules.
  • Per a l’educació especial (de 3 a 16 anys): 50% de les plantilles dels centres.
  • Per a les llars d’infants: 50% de les plantilles.
  • Per al complex educatiu de Tarragona: 50% del personal de menjador i cuina, una persona de manteniment per torn i manteniment del servei habitual en infermeria i vigilància.

2 de juny de 8 a 10- Mobilitzacions descentralitzades

7:30h BARCELONA Piquet a Can Batlló.
7:30h BARCELONA Piquet a Glòries Metro.
8:00h SABADELL Piquet  – Estació Can Freu Gràcia FGC
8:00h LLEIDA Concentració al Pont de la Universitat / Av. de Madrid
8:30h REUS– Carrer Misericòprdia 12 (INS Salvador Vilaseca) 
8:15h TARRAGONA – Fem classe davant de Serveis Territorials
7:50-9:30 SANT FELIU – Parc Llobregat amb c/ prolongació de Falguera – Encartellada als SSTT
8:00h MATARÓ A la gasolinera de davant dels Bombers (Via Sèrgia)

25 de maig

8.30h Piquet central. Estació de Sants

11.30h Manifestació Barcelona. Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació

Autobusos des de Manresa, Lleida i Tarragona

Sortides des de Reus, Tarragona i El Vendrell

Reserva la teva plaça al bus en aquest formulari
https://t.co/Scu5gRsMWX

https://forms.gle/NAmWanDYWKThXKKQ8

7:45h del Camps d’Esports de Lleida. Parades: 8.15h Mollerussa (Punt Estrella-Fondarella), Tàrrega, 8.50h Plaça Riambau i, 9.10h Cervera (aparcament dels Mossos).

8h Concentració davant dels SSTT de Manresa. 10h Bus des de la Catalunya Central a BCN. Cal inscripció prèvia.

Dimarts 17 de maig

BARCELONA7.30h Metro Canyelles L3 Sortida C/Garcia Lorca
7.30h Metro Ciutadella L4
7.30h Can Batlló -Antigues Pistes de bàsquet
EL PRAT DE LLOBREGAT8h piquets informatius entrada dels centres
8.45h Concentració a la Plaça de la Vila
LLEIDA9 h Concentració i encartellada davant dels sstt
LLORET DE MAR8.15h Coll i Rodes. Encartellada i visita de centres
MANRESAde 7.30h a 8.45h Rotonda de l’Uniplant
MATARÓ8h A la gasolinera de davant dels Bombers de Mataró (Via Sèrgia)
TARRAGONAde 8 a 9.15h Picnic- Piquet. Les Gavarres a l’aparcament del Decathlon
TORTOSA8h Tall Eix de l’Ebre, Plaça dels Nusos
SABADELL8h Piquet Estació Can-Feu Gràcia FCG

Comunicat

Sí, tornem a convocar vaga per tornar a omplir els carrers i buidar les aules! Les mobilitzacions que hem dut a terme fins ara ens han empoderat encara més i estem més preparades i organitzades per a continuar la lluita! Tenim clar que podem aconseguir reivindicacions importants si ens mantenim fortes i amb el mateix nivell de mobilitzacions del passat mes de març; encara que el Departament d’Educació ens bombardegi amb missatges desmobilitzadors, argumentant que les nostres demandes són tècnica o econòmicament impossibles. 

No ens han d’aturar les seves mentides! El retorn a l’horari lectiu a totes les etapes i per al pròxim curs és possible, si hi ha voluntat política per fer-ho! Recordem sinó, com en el seu moment es va incrementar la plantilla amb reforços Covid (insuficientment) un cop acabat el curs sense cap problema. O com, al primer trimestre d’enguany, ens intentaven desmobilitzar dient que el concurs de mèrits era impossible; i després de tres jornades de vaga a la tardor, amb una intensa mobilització arreu, avui estan negociant les places que es disposaran per aquest concurs de mèrits -que tot i ser insuficient- farà una mica més planer els processos d’estabilització de les interines en abús de temporalitat. Podem recordar-los també com han llençat la modificació del calendari per l’alumnat, oferint la gratuïtat de totes les tardes al mes de setembre per a tothom que ho demani, sense referir-se ni un sol moment a la despesa econòmica que suposarà pel Departament en benefici d’empreses privades les quals, a més, no tenen límit a l’hora de precaritzar a les companyes del lleure.

El Conseller Gonzalez-Cambray, menteix més que parla; ja que també ens van assegurar que el retorn de l’horari lectiu anterior a les retallades era impossible pel curs vinent; ara bé, després d’unes jornades històriques de mobilitzacions i vagues, el van oferir per infantil i primària, això sí, amb la condició de firmar un acord que deixava fora les companyes de secundària. Això evidencia la clara intenció del Departament: dividir el col·lectiu que està mostrant la seva unió, força i solidaritat. Evidentment, que per aquí no hi passarem i seguirem unides fins aconseguir les 18 hores a secundària i les 23 a primària, entre d’altres demandes, que com ja hem anunciat, són totalment possibles d’implementar-se a partir del curs vinent.  

Exigim el cessament del Conseller Gonzalez-Cambray, així com també exigim  que el Departament d’Educació amb els interlocutors corresponents, segui a negociar amb voluntat d’arribar a un acord per a començar a revertir les retallades.  

Les mesures que ara ens diuen que no poden ser són les mesures que no volen fer. Si tenim prou força en les vagues convocades, allò que ens diuen impossible, ho convertirem en inevitable. I serà per a totes, fem-ho entre totes!! 

Les mesures que ara ens diuen que no poden ser són les mesures que no volen fer. Si tenim prou força en les vagues convocades, allò que ens diuen impossible, ho convertirem en inevitable. I serà per a totes, fem-ho entre totes!!

La lluita per a millorar les condicions laborals i per exigir uns serveis públics de qualitat mai ha estat una fita fàcil i senzilla. És per això que anem pel bon camí, sumant cada dia més agents de tota la comunitat educativa. Defensar una educació pública i de qualitat és un dret de i per a tota la societat!

Seguirem, hem perdut la por i no ens aturaran, i sabem que és possible! Fem que el Departament reflexioni i no tingui cap més sortida que seure a negociar amb propostes vàlides i reals, no volem fum, ni promeses, ni bones intencions; volem compromís i fets.  

Sortirem al carrer, buidarem les aules i serem un referent de lluita per a totes les treballadores d’aquest país! 

CGT Ensenyament, maig 2022

image_pdfimage_print