Sobre la reunió de mesa general per la categoria bressol (21.07.22)

El 14 de juliol us vàrem fer arribar una publicació explicant la proposta que per majoria sindical (CGT i UGT) vam fer arribar a la mesa. Aquesta majoria sindical des del principi ha manifestat que no acceptaria cap proposta on hi hagi diferència REAL entre tasques i salari. Després de la nostra proposta l’administració ens va citar per donar-nos resposta i el 21 de juliol ens vam reunir de nou en mesa general.

El 21.07 l’administració ens fa una contraproposta a la nostra proposta i ens insten a reunir-nos al final d’aquest mes per a “tancar” el tema de la categoria. Perquè creiem que no podem prendre una decisió tan important a correcuita quan tot el col·lectiu està de vacances, i perquè se’ns generen incerteses amb relació a la seva contraproposta, creiem que el millor és emplaçar-nos al setembre per tal de preparar la resposta amb més deteniment i de la mà del col·lectiu.

Ara bé, no volem que marxeu de vacances sense aclarir alguns punts sobre la nova proposta (A2 i B) que ha posat sobre la taula l’administració:

  • Diferència de tasques. (legalment a la RLT – relació de llocs de treball- hi ha d’haver diferència de tasques entre dues categories). Les tasques diferenciades que proposa l’adminitració les trobareu destacades en negreta:
Funcions mestre escola bressol (A2)
Participar de forma conjunta amb els professionals de l’escola en la construcció del treball d’equip, i redactar i implementar el projecte educatiu del centre.
Tutoritzar l’alumnat de pràctiques de la universitat i CFGS
Funcions Educadora Escola Bressol (B)
Participar de forma conjunta amb els professionals de l’escola en la construcció del treball d’equip i en implementar el projecte educatiu del centre.
Tutoritzar l’alumnat de pràctiques de CFGS

Des del principi la CGT vam demanar que aquesta diferència fos ínfima i que en cap moment fos rellevant en el dia a dia, i en una reunió varem fer la proposta sobre la tutorització de les pràctiques de la universitat.

  • SALARI.

Des de l’administració ens parlen del fet que la diferència salarial entre ambdues categories seria molt petita (d’uns 3 € mensuals); el complement específic seria més alt en les B per tal de garantir al màxim l’aproximació entre els sous, però els triennis no es poden equiparar, ja que es regulen anualment des de l’estat.

  • Baixada de categoria a B a les funcionàries amb títol de tècnic.

L’administració proposa també aquest fet, comprometent-se a mantenir els seus drets.

Des de la CGT vam manifestar el nostre rotund desacord, ara caldrà estudiar-ho amb deteniment i assessorar-nos legalment.

Per acabar, us informem que el correu on l’administració us comunicarà la vostra situació en el procés d’estabilització us arribarà al setembre, ja que ara el col·lectiu es troba en període de vacances.

Ara si… que gaudiu i descanseu molt!

BONES VACANCES!