CGT impugna les oposicions docents 2021

CGT Ensenyament, interposa Recurs a la Sala del Contenciós Administratiu del TSJ de Catalunya per IMPUGNAR la Convocatòria d’OPOSICIONS de juny  2021 (Resolució EDU/182/2021, de 29 de gener), tot donant suport a l’acció i la reivindicació plantejada per la Plataforma d’Interines Docent de Catalunya (PINDO).

  • De la mateixa manera, s’han de blindar les vacants ocupades per interins/es docents en frau de llei per abús de temporalitat tot garantint la seva estabilitat laboral.
  • La situació de les treballadores de l’administració pública davant l’abús de temporalitat és insostenible. Estem parlant de desenes de milers de persones tan sols a Catalunya, amb un clar maltractament institucional per raons de gènere, ja que més del 60% són dones.
  • Les OPEs per l’estabilització i reducció de la temporalitat NO garanteixen pas l’estabilitat de les persones que ja hi treballen des de fa més de 3 anys, sinó de les places que s’ofereixen. Tot plegat agreujat per ser exactament iguals, presentar les mateixes proves i tenir la mateixa forma i filtre que les OPOSICIONS normals.
  • Exigim l’estabilitat de totes les interines i personal laboral del Departament d’Educació de manera immediata, mitjançant concurs de mèrits, tal com estableix l’article 61.6 de l’EBEP i que reivindiquem com a sindicat.
  • El passat 6 d’abril s’ha publicat la llista provisional d’admesos i exclosos, procediment que és del tot irregular perquè hi ha diversos/es aspirants que han presentat recursos de reposició demanant la seva suspensió i, complert el termini, encara no han rebut resposta per part del Departament d’Educació.