LA VAGA DEL 9 DE JUNY ha de ser gran, hem de demostrar que seguim en lluita!

Companyes d’escola bressol,

Ens afrontem a l’última jornada de vaga d’aquest curs  que portem des del mes de març.

Les vagues del març van ser un èxit rotund, vam fer història, el col·lectiu d’escoles bressol ens vam mantenir unides i vam fer sentir les nostres reivindicacions.

Vam fer assemblees amb el col·lectiu, hem visitat les escoles, ens hem organitzat per fer accions a les administracions fent-nos visibles en una vaga del sector educatiu on bressol a vegades és difícil fer-se veure. Amb les jornades anteriors també vam aprendre dels errors i en aquest cas vam fer un preavís específic a l’Ajuntament de Barcelona, en aquest vam detallar tots aquells motius que ens empenyen a continuar sortint als carrers.

Malauradament, el 25 de març va haver una caiguda important en la participació de la vaga malgrat que de motius no ens en falten! 

Com sabeu, recentment, des de la CGT CEB-IMEB hem denunciat a inspecció l’incompliment del decret pel que fa als professionals que ha d’haver-hi dins les escoles en presència simultània; segons la llei, cada dia de 16h. a 17h. totes les escoles es troben per sota la xifra, però en són moltes les que hi estan encara més hores… Amb aquest fet la nostra demanda històrica sobre l’augment de personal ha passat de ser una reivindicació a ser una denúncia real!

Afegint raons per la mobilització us compartim un entrada al blog amb la que fa temps que hi treballem. Com sabeu en meses anteriors vàrem posar sobre la taula els riscos psicosocials que l’imeb ens va fer a les educadores de les escoles bressol l’any 2015. Donat al fet que no hem apreciat un interès real en fer canvis per revertir la situació de risc que es va detectar amb l’enquesta, des de la CGT hem preparat una infografia per tal de fer una denúncia pública a través de les xarxes. Us compartim la publicació: i els nostres riscos psicosocials, què?, per tal que pugueu veure la hipocresia d’aquest Ajuntament i la falta de sensibilitat cap al nostre col·lectiu.

Agafem-nos amb força aquestes causes i el pròxim 9 de juny sortim als carrers a exigir que de moment, tal com diu la llei (i per revertir els riscos psicosocials que estan pels núvols), dotin de més personal les escoles. Si no sortim juntes ells i guanyaran molt i nosaltres hi perdrem més!  

A més, per al dia 9, sota el lema: el lleure també anem a la vaga, els equips de suport educatiu (per fi) també hi estan convocats. Unim-nos totes, i aprofitem també per a demanar unes condicions dignes per les companyes de suport educatiu. Des de la CGT CEB-IMEB sempre hem cregut que la clau estaria en la remunicipalització del servei, aconseguir aquest camí també està en les nostres mans!

Per acabar voldríem recordar que les vagues sí que serveixen. Els darrers cursos gràcies a les accions als carrers hem aconseguit molt:

  • A bressol hem obtingut una moratòria per no avançar l’inici del calendari escolar.
  • Hem revertit l’icetazo, aconseguint l’estabilització de places a través de concurs de mèrits.
  • Hem evitat que ens baixessin la categoria de les educadores de les escoles bressol a C1 amb les mobilitzacions que portem ja des de fa uns quants cursos.

No defallim, queda un últim i importantíssim esforç, LA VAGA DEL 9 DE JUNY ha de ser gran i hem de demostrar que seguim en lluita! 

image_pdfimage_print