Reunió Salut Laboral CEB 1.2.22

1. Aprovació acta anterior.

A l’acta diu que enviaran un informe d’adaptació del lloc de treball, però no l’hem rebut.

SPRL diu que ens l’enviaran

2. Accidentalitat laboral del període octubre-desembre de 2021

Han remès les dades d’accidentalitat.

La part social comenta que n’hi ha moltes in itinere, o cops. Sembla que la gent anem molt nerviosa. També hi ha moltes contencions.

SPRL diu que es farà l’estudi de cara la memòria, investiguen el que és estrany per fer mesures.

Els accident in itinere han augmentat, però també ho han fet al Departament.

La part social proposa curs de seguretat viària.

3. Conveni de col·laboració amb el Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona.

S’ha signat un conveni amb el Parc Salut Mar per dur a terme un programa de salut mental per prevenir i assistir en matèria de problemes psicològics i psiquiàtrics per tot el personal municipal.

S’enviarà als centres per informar a través de les direccions. Les persones que ho necessitin es posaran en contacte directe amb l’hospital del Mar o a través del servei de prevenció de riscos, a través de correu electrònic, amb 15 dies de termini per respondre. Es faran reunions conjuntes mensualment amb el servei de prevenció del CEB per fer un seguiment. Rosa Frigola és qui estarà en contacte. Quan s’incorpori metge o metgessa del treball, serà qui faci d’enllaç. Es tracta d’un servei assistencial. No es dictaminaran mesures de canvi de centre o horari.

La part social pregunta si es podrà sol·licitar assistència estant de baixa.

SPRL diu que ho consultarà, però creu que sí.

El servei ja és efectiu. Ja s’ha derivat a algú.

4. Informació d’actuacions en matèria de PRL

– Situació actual dels plans de treball lliurats durant el primer trimestre del curs 21-22

77’5% l’han enviat. Van fer recordatori i estan enviant més plans de treball.

La part social demana que sigui un punt en l’ordre del dia per fer seguiment de les actuacions als centres.

– Situació actual del lliurament de les instruccions amb relació als plans d’emergència als centres educatius pel curs 21-22

No es poden fer simulacres presencials, es fan en l’àmbit teòric. Es proposa activar l’alarma amb el coneixement de la plantilla perquè es reconegui el so.

65% de centres han lliurat el pla d’emergència. No han rebut informació si s’ha fet el simulacre teòric, ho tornaran a demanar.

– Situació de les avaluacions de riscos laborals realitzades i/o pendents del 2021

Ferran Tallada, es va fer avaluació de riscos, s’ha lliurat el document a la part social, cal fer el seguiment.

Massana, avaluació de riscos a tallers, cal que equipaments facin modificacions i després es tornarà a mesurar el risc.

Lluïsa Cura, avaluació de riscos psicosocials, s’ha suggerit una mediació amb la direcció a través d’una empresa externa.

Castell de St. Foix, avaluació de riscos psicosocials, cal l’informe final. Han participat el 72%

Mundet, avaluació de riscos psicosocials, cal l’informe final. Han participat 60 persones de 110, es farà recordatori.

Hi ha altres peticions, com la del Narcís Monturiol. Ens facilitaran el calendari.

5. Torn obert de paraules

COVID

La part social pregunta per les dades COVID

DRO no ha pogut entrar al sistema en el moment de la reunió. Saben que està desfermat. Però des d’ahir han baixat els contagis, fins ara tenien 150 i 200 substitucions diàries, ahir no van arribar a 100.

La CGT preguntem pel permís per menors a càrrec confinats. El permís fa referència als menors confinats preventivament però no als menors positius, què s’ha de fer demanar el mateix permís o sol·licitar la baixa com es feia a l’inici de la pandèmia.

DRO contesta que no s’ha de sol·licitar la baixa sinó el permís també per menors positius. Ens recorden que aquest permís és només per personal docent i PAE homologat atès que és un permís de la generalitat. El personal d’ajuntament no homologat (PAS) no hi té dret.

Des de CGT hem reclamat des de l’inici de la pandèmia aquest permís per tot el personal que no pot teletreballar com és el cas de les educadores bressol i el personal subaltern. Sense èxit.

La CGT reclamem que es facin actuacions respecte a la ventilació. Hi ha centres on les finestres són abatibles i la ventilació total no és possible, i on es pot fer bé la ventilació fa molt fred incomplint la normativa de temperatures. És el segon any i demanem que el consorci faci alguna cosa per millorar la situació de temperatures, mesura del CO₂ i sistema de ventilació. Un any s’aguanta, tanmateix això pot ser una situació continuada en el temps i no podem jugar amb la salut de tothom.

La CGT sol·licitem que es canviï el protocol, està donant molts problemes a direccions i professorat, es pot vulnerar el dret a la privadesa de dades i es crea inseguretat jurídica per direccions i professorat, a més els docents són docents-pop, havent de fer classes en línia i presencials a la vegada i quadruplicant la seva feina. Demanem que no es discrimini l’alumnat segons si estan vacunats, ara ja no té sentit atès que a fora ja no es requereix el passaport covid.

Just durant la publicació d’aquests apunts ha sortit la noticia que el Govern aposta perquè alumnes sense símptomes o amb test negatiu no s’hagin de confinar; la proposta s’elevarà demà dimecres a l’Estat però, si no s’accepta, s’aplicarà igualment abans que acabi el febrer. VEURE NOTICIA

La CGT demanem aclariment sobre els EPIs, en alguns centres han donat 10 fpp2 a cada persona treballadora per aquest trimestre, en donaran més?, quan?, quantes n’heu donat? Hi ha un protocol de repartiment?

SPRL Al gener s’ha fet el lliurament del 2n trimestre, les directrius són les mateixes que el trimestre passat, no ha canviat el tipus de mascaretes, les fpp2 són pel personal vulnerable i es lliura un repositori per quan hi ha un positiu. No hi ha instruccions de com s’han de repartir. Equipaments té un estoc de fpp2 i es poden sol·licitar, però no es donen pels treballadors en general.

La part social demanem que es facilitin mascaretes fpp2 per tot el personal i la CGT demana que es lliuri un repositori de mascaretes higièniques per l’alumnat que es detecti que no es canvia la mascareta amb la freqüència necessària.

ADAPTACIONS DEL LLOC DE TREBALL  (VEURE INFORMACIÓ)

La CGT sol·licitem que la part social pugui conèixer el problema de salut i l’adaptació que es proposa per les persones que necessiten una adaptació del lloc de treball, per tal de fer un seguiment de les adaptacions.

SPRL diu que no poden facilitar aquesta informació per privadesa de dades, ni anònimament.

ESCOLA DEL MAR

La CGT recalquem que no hi ha bona ventilació a l’espai d’administració de l’Escola del Mar tot i les actuacions que es van fer. També preguntem quines actuacions hi ha previstes per l’espai de la conserge que està al menjador sense protecció. Demanem que s’habiliti el llenyer perquè al final resultarà més econòmic.

REUNIONS DEL GRUP DE TREBALL MUNICIPAL PER QÜESTIONS LABORALS

La CGT aprofitem la reunió per preguntar quan se’ns convocarà per parlar del que preocupa al personal com és l’execució de l’oferta pública i altres qüestions per les que fa temps que demanem reunió. 

DRO diu que ha demanat a l’ajuntament un aclariment. S’està modificant l’annex del conveni i no tenen clar quin serà l’organ de comunicació amb el consorci d’educació, sembla que no hi ha la comisió de seguiment, tampoc el grup de treball. quan l’ajuntament confirmi quan i amb qui s’han de fer les reunions ens informaran. 

Com a CGT desitgem i esperem que tot i no haver signat el nou conveni (VEURE PERQUÈ NO HEM SIGNAT) se’ns convoqui a totes les reunions que generin nous acords i contactarem l’ajuntament per a que així sigui. Del contrari emprendrem les accions legals necessàries. 

image_pdfimage_print