De nou acaba un trimestre sense solucions reals a les escoles bressol municipals de Barcelona…

Companyes, primer de tot, disculpeu, aquest post no va de felicitacions ni de medalles de tot el que hem aconseguit, sabem que són dies de bons desitjos, però des de CGT pretenem tancar l’any fent anàlisi de la situació i posant en relleu tot el que ens queda per fer, perquè és urgent i perquè ens mereixem solucions reals. Hem treballat molt i també hem aconseguit bastant, com la lluita interina, però ens queda feina i no podem obviar-la.

Sabem que la situació a les escoles bressol està sent molt asfixiant, sostenir les diferents situacions del dia a dia dintre de l’escola, amb les ràtios que tenim, amb moltes companyes de baixa i sense substitucions des del primer dia, sense poder atendre a totes les criatures del nostre grup amb les seves característiques i necessitats físiques, emocionals i psicològiques, sense poder fer el traspàs òptim entre l’equip, sense poder comptar amb l’ajuda de la complementària, ja que no arriba ni a un petit percentatge de la necessitat que hi ha, sense permisos per poder conciliar amb la vida personal, sense força física perquè la salut a certa edat no ens permet fer front de l’esforç què requereix treballar amb un grup d’infants tan petits, sense temps per resoldre les exigències del despatx i a la vegada les necessitats dels grups en cas de les direccions, amb incertesa i inestabilitat laboral en el cas de les substitutes i sense poder tranquil·litzar a les famílies dient-los-hi que no pateixin que la seva criatura està molt ben acompanyada a l’escola bressol, perquè la realitat és que molts dies no hem pogut atendre a la seva filla o fill al cent per cent, perdoneu famílies, però de professionalitat anem sobrades, el que ens maquen són els recursos.

I mentrestant… què fa l’IMEB? RES.

NO ens han convocat als sindicats en tot el trimestre per tractar cap dels temes que tenim des de fa mesos sobre la taula, per tant, hem tornat a demanar una mesa negociadora per tal de tractar-los, i ens han dit que al gener ens convoquen.

El que ve ara no és la carta als reis, no són desitjos, són necessitats reals i no poden estar en mans de voluntats polítiques aleatòries.

Reclamem mesa de negociació a l’IMEB per tractar els següents temes:

També us informem que a l’Ajuntament continuarem reclamant:

Per altra banda, el 0-3, també hi ha molt a reclamar a la Generalitat, per tant, estem en coordinació amb les companyes de CGT que assisteixen a les meses de negociació amb el departament d’educació per reclamar:

  • BAIXADA DE RÀTIOS:
    • Ràtios europees: 4/6/8
    • Ràtios a les nostres escoles 8/13/19
  • Pressupostos adequats pel 0-3: Oferir una xarxa pública arreu territori, garantir oferta pública.
  • Augment de recursos humans: Equip interdisciplinari i Escola inclusiva.
  • Conciliació familiar real: Revisió i millora dels permisos de conciliació.
  • Jubilacions anticipades i adaptacions reals als llocs de treball: Adaptacions reals a persones majors de 55 anys.
  • Reconeixement de l’etapa, El valor educatiu de la primera etapa educativa, ajustar-se a les necessitats dels infants.

Aprofitem per comunicar que aquest dijous 21, la comunitat educativa #fempinya per les millores de les escoles públiques catalanes, ens concentrem al departament d’educació (Via Augusta 202-226) per reclamar a la consellera entre altres que tingui en compte el 0-3! VINE AMB LA TEVA SAMARRETA GROGA!

Us informem que aviat rebreu informació referent a una trobada que estem preparant amb companyes de CGT de tot el territori català per organitzar-nos per donar veu al 0-3 a Catalunya i fer xarxa entre municipis, ja que compartim les mateixes lluites. L’objectiu d’aquesta xarxa és començar a treballar plegades perquè la lluita del 0-3 agafi molta força, crear consciència col·lectiva, compromís i millores en relació amb les polítiques amb el 0-3, cap a les administracions.

També fer menció a la feina que han fet les companyes de Dignitat pel 0-3, que aquest trimestre han engegat diferents assemblees, reunions i accions per la lluita del 0-3 i les companyes de Substitutes en lluita per la difusió i el suport aquests últims mesos, i en general a totes les que heu estat a prop i participatives en la lluita, sabent que les forces són justes, Gràcies, companyes!

Acabem recordant, que tota la feina que tenim el 2024 no només dependrà de la voluntat de les administracions, perquè malauradament sense la pressió de les treballadores no mouran un dit per fer millores, contràriament, quan entreveuen passivitat ens retallaran els drets que tant ens ha costat aconseguir.