A les EBM aquest inici de curs les més perjudicades han estat les substitutes.

Companyes i companys,
Esperem que hàgiu gaudit i descansat aquestes vacances i que estigueu tenint el millor inici de curs possible.

Sabem que són dies de tornar a connectar amb la feina, de treballar molt per engegar un nou curs i vetllar per una bona preparació i acollida dels infants de les nostres escoles. Esprem que el període de familiarització amb els infants i famílies estigui anant bé.

Des de CGT ja estem treballant també per continuar vetllant pel benestar de les treballadores i de la petita infància.
Per aquest motiu us volem recordar quins temes del curs passat no deixarem de reclamar a l’administració, sempre tenint en compte les vostres opinions i demandes recollides en assemblees i espais de diàleg. Tot i ser mesures que ja estan en marxa, com a col·lectiu no hauríem d’assumir-les.

Doble borsa de substitucions, com ha afectat les substitutes?


Comencem per les més afectades, les companyes, substitutes han estat amb el neguit habitual de cada estiu, a l’espera de la trucada, però aquest ha estat encara més angoixant, veure com a companyes que porten menys temps treballat han passat pel davant d’elles. Aquest fet s’ha donat per la manca de mestres que hi ha l’IMEB, com sabeu a les feixugues negociacions que vam fer al juny i al juliol referent a la doble borsa, des de CGT vam demanar reiteradament que no es dividís la borsa i que es continués substituint indistintament de la titulació, ja que les funcions són les mateixes, la nostra proposta venia aprovada de la consulta amb el departament jurídic de CGT.
Aquest fet també ha comportat que les substitutes TEI hagin començat el dia 5, o inclús més tard, per què només van trucar a les mestres el primer dia de setembre, els següents dies quan les escoles ja estaven obertes, van ser les TEI les que van rebre la trucada, és just per aquestes que treballin un dia o dos menys que les mestres? Això a part d’afectació econòmica les perjudicarà més en la posició a la llista i el greuge que suposa per l’escola tenir una treballadora menys els dies de preparació.

Hi ha companyes educadores que encara estan esperant una substitució que amb la borsa única ja la tindrien.
Aquí us recordem tota la informació de l’última negociació de la doble borsa.

Aquest curs continuarem demanant que es negociï l’acord de borses obsolet (2016), ja que l’actual realitat de les escoles bressol amb l’acord de reconeixement de categories professionals és del 2022 i l’administració en feia una proposta de gestió que sortia del marc que estableix aquest acord, per tant, entenem que amb voluntat es pot aconseguir.

Per tot l’esmentat en els pròxims dies entregarem una instància a l’IMEB denunciant els perjudicis que ha comportat la doble borsa, creiem que és important que VOSALTRES TAMBÉ SIGUEU PARTÍCIPS D’AQUESTA RECLAMACIÓ. Volem recollir tots els casos que heu viscut amb relació a com us ha afectat personalment la doble borsa per categories.
Us enllacen el document perquè de manera concreta expliqueu el vostre cas, adjuntarem les vostres experiències a la instància. OMPLE EL FORMULARI SUBSTITUTES AFECTADES
Es recomana que poseu el vostre nom, entenem que a vegades creï dubtes signar una queixa amb el nom, però si no són queixes que no tenen força.

Des de la CGT CEB – IMEB continuarem demanant que l’administració elabori una llista de personal de substitucions amb les actuals categories professionals A2 i B, per ordre de dies treballats com s’havia gestionat fins al moment substituint indistintament.

Avançament calendari, com ha afectat?

La mesura d’avançar el calendari, ens va semblar una mesura insultant a la nostra tasca. Quatre dies per preparar tot un curs no és suficient. Les escoles bressol no disposem dels dies de final de curs per fer el tancament, per tant, no ens podem equiparar a les escoles de la generalitat.

Aquest curs volem plantejar la negociació d’un calendari com el de les escoles de la generalitat i disposar de les dues setmanes de juliol tancar el curs, organitzar el següent i formar-nos. Així ho vam manifestar el curs passat.
El nostre conveni diu que ens hem d’equiparar al començament del calendari escolar del departament d’educació, com a sindicat, volem demanar que al següent conveni (li queda poc més d’un any) també es contempli acabar el curs amb el mateix calendari que les escoles de la Generalitat, des de l’IMEB al·legaven que era una petició de les famílies, avançar el calendari, així que potser la solució serà que tinguem exactament els mateixos dies lectius que les escoles, per les famílies, pels infants i per les treballadores.

EL NO concurs de trasllats:


Com sabeu el passat curs l’administració va decidir no fer concurs de trasllats per les treballadores funcionàries, aquest fet comporta un greuge important per aquelles treballadores que fa dos anys que esperen fer un canvi i perquè segons el sistema de trasllats que hi havia, segons el nostre annex, ara, quan hi hagi l’estabilització de totes les interines, serà bastat difícil poder fer canvis d’escola.

Els sindicats de manera unànime vam reclamar el concurs de trasllat via instància.

Des de CGT demanarem a l’administració estudiar un nou sistema de trasllats entre funcionàries per poder continuar tenint l’oportunitat de canviar d’escola.
Una borsa de funcionàries que vulguin fer canvi d’escola i es puguin fer trasllats entre les demandants.

Per acabar, recordar:

Calendari orientatiu procés d’estabilització:


El passat dimarts a la mesa general a l’Ajuntament es va preguntar concretament per les dates del procés d’estabilització, el gerent de RRHH de l’ajuntament, Javier Pacual, ens va dir que estaven intentant quadrar el lloc on es faran les proves, per tant, un cop quadrin això ens diran alguna cosa més concreta.
Quan sapiguem dates us les farem arribar, som conscients que van tard i donen poca informació, nosaltres continuarem pressionant demanant dates concretes.

Recordem les dates orientatives que ens va donar l’administració al juliol

CONCURS DE MÈRITS:
Juliol 2023: Resolució provisional, amb deu dies per al·legacions. Probable publicació de la llista de persones que no tenen el català.

Setembre 2023: Resolució definitiva, si no s’està d’acord, s’haurà de fer recurs d’alçada o contenciós administratiu. Execució de la prova de català.(encara no s’ha publicat)

OPOSICIÓ REDUÏDA
Novembre-desembre 2023: execució de la prova.

Com sempre, tot són previsions informades verbalment.

Voldríem agrair-vos que entre tot el que suposa l’inici d’un nou curs, dediqueu una estona a llegir i informar-vos, amb l’esma de continuar millorant, reconstruint i teixint plegades una educació de qualitat per a la petita infància i les persones que hi treballem us animem a apropar-vos, escriure’ns i participar.

Bon inici de curs!